Apple Watch'ta Gameboy oynamak isteyen?

Güncelleme Tarihi:

Apple Watchta Gameboy oynamak isteyen
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 08:15

Apple Watch'un küçük ekranında Game Boy oynamak ne kadar mümkün olabilir? İşte bu kadar...

Haberin Devamı

Apple Watch'un üzerinde emulator çalıştırmayı kolaylaştıracak düğmeler ve geniş bir ekran yok. Ancak bir geliştirici, her şeye rağmen tüm zorlukları aşıp Watch üzerinde emulator çalıştırmayı başardı.

Apple Watch'taki içeriklerin azlığından hayal kırıklığına uğrayan Gabriel O'Flaherty-Chan, Giovanni adında bir Game Boy emulator'ü oluşturdu. Tahmin edebileceğiniz üzere projeyi gerçeğe dönüştürmek pek kolay olmadı, özellikle frame rate ve performans arasında iyi bir denge kurmak. Başta mevcut bir emulator'ü port eden geliştirici, daha sonra kendi açık kaynak kodlu emulator'ünü geliştirmenin daha verimli olacağını keşfetti. O'Flaherty-Chan, çalışmaları sonucunda amacına ulaştı ve emulator'ü çalıştırmayı başardı.

Minimalist bir arayüz sunmak isteyen geliştirici, Apple Watch'un digital crown'unu akıllıca kullanarak yukarı ve aşağı hareketlerini bu düğmeye bıraktı. Sol ve sağ için ise ekranı sola ve sağa sürüklemeniz gerekiyor. Ekrana dokunduğunuzda ise "A" düğmesine dokunmuş oluyorsunuz. Geliştirici, diğer düğmeleri ekranın altına yerleştirdi.

Apple Watchta Gameboy oynamak isteyen

Böyle bir emulator Apple'ın App Store ilkelerini çiğnediğinden, emulator'ü App Store'da muhtemelen hiçbir zaman görmeyeceğiz. Emulator'ün nasıl oluşturulduğunu merak ediyorsanız, detaylara O'Flaherty-Chan'in web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!