Apple Watch Series 3'ün teknik özellikleri böyle olacak!

Güncelleme Tarihi:

Apple Watch Series 3ün teknik özellikleri böyle olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 08:25

Yeni iPhone dedikodularının gündemi epeyce meşgul ettiği bugünlerde Apple'ın üçüncü nesil akıllı saati olan Apple Watch Series 3 ile ilgili de ilk detaylar ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Akıllı saatler konusunda son dönemde büyük bir rekabet yaşanıyor. Android Wear 2.0 yüklü LG Watch Style ve LG Watch Sport'un tanıtılmasının ardından bu rekabet iyice kızıştı. Apple da bu süreçte boş durmuyor. Şirketin yeni nesil akıllı saati ile ilgili ilk bilgiler gelmeye başladı.

Apple, giyilebilir Teknoloji ürünü Apple Watch Series 2'de mütevazi yenilikler yapmıştı. Fakat artan rekabet, şirketi yeni nesilde önemli değişikliklere itecek gibi görünüyor. Tayvan merkezli DigiTimes'a göre, Apple Watch Seies 3'te TFT lens yerine yeni cam film dokunmatik ekrana geçilecek.

shiftdelete.net'in haberine göre Apple Watch'un kıvrımlı cam ekranı Apple'ın tedrikçisi olan TPK şirketine üretim sürecinde büyük sıkıntılar yaşatıyor. TPK, zorluklardan dolayı kayıplar yaşadığını bildirdi. Apple, bu sebeple Apple Watch için dokunmatik panellerin üretiminden vazgeçerek cam film dokunmatik ekranlara geçecek.

Haberin Devamı

Film temelli bir çözüme geçişin kullancıya bir fayda sağlayıp sağlayamayacağı belirsiz. Fakat Apple'ın yeni ekranlar için Hong Kong merkezli Biel Crystal ile anlaştığı bildiriliyor.

KGI analisti Ming-Chi Kuo, Apple Watch Series 3'te LTE çipi olacağını iddia ediyor. Kuo, LTE bağlantısı ile saateki işlemlerin WiFi bağlantısına ihtiyaç duymadan yapılabileceğini belirtiyor. Tedarik zinciri raporlarına göre Apple, bu yıl Apple Watch'ta OLED ekran yerine mikro-OLED ekranlara geçecek.

Mikro-OLED ekranlar OLED ekranlara göre incelik, hafiflik, gelişmiş renk gamı, parlaklık ve daha yüksek çözünürlük gibi avantajlara sahip. Paneller, geleneksel LCD ekranlar gibi arkadan aydınlatmaya ihtiyaç duymuyor. Mikro LED'ler 1 mikrondan 100 mikrona kadar değişen boyutlara sahip. Dezavantajı üretimin seri yapılamaması ve yüksek maliyeti.

Apple Watch Series 2, geçtiğimiz yıl Eylül ayında iPhone 7 ile birlikte tanıtılmıştı. DigiTimes'ın raporu ve Ming-Chi Kuo'nun raporu yeni Apple Watch'un bu yıl Eylül ayında tanıtılacağı yönünde bilgiler veriyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!