Apple korsandan kazanacak

Güncelleme Tarihi:

Apple korsandan kazanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2009 10:08

Apple, sahte Mac'ten de para kazanır mı? İşte Psystar Hackintosh davasında en son durum...

Haberin Devamı

Bildiğiniz gibi bir süredir Macintosh işletim sistemini normal PC'lere yükleyip kendi markası ile satan ve kamuoyunda "Hackintosh" olarak anılan Psystar ile Apple'ın arasında son derece gergin gelişmeler yaşanıyor. Fakat iddiaya göre sonunda Apple istediğini almaya çok yaklaştı.

Şu anda ABD'nin farklı eyaletlerinde Apple'ın Psystar'a açtığı pek çok dava devam ediyor. Bu davaların yarattığı baskılar nedeniyle Psystar Mayıs ayında iflas ettiği açıklaması bile yapmıştı ama faaliyetlerini halen sürdürüyor olması davaların da devam etmesine yol açıyor. Basına sızan bilgilere göre Psystar son duruşmaya davanın düşmesi yönünde verdiği bir dilekçeyle katıldı. Dilekçede Psystar ve Apple'ın kendi aralarında anlaştıkları ve miktarı açıklanmayan bir ödeme karşılığında Apple'ın tüm davalarından vazgeçeceği yazılı.

Haberin Devamı

Bu iddia henüz Apple tarafından onaylanmadı ama Psystar'ın asıl hedefinin Hackintosh satışından vazgeçip, 50 dolara sattığı ve Macintosh işletim sistemini herhangi bir PC'ye kurmaya olanak veren Renegade EFI adlı yazılımı ile yola devam etmek olduğu söyleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!