Antivirüs programları oyunlardaki performansı düşürüyor

Güncelleme Tarihi:

Antivirüs programları oyunlardaki performansı düşürüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 17:32

Günümüzde çoğu bilgisayarda bulunan güvenliğimizi sağlayan antivirüs programları oyunlardaki performansımızı düşürüyor. Bu performans düşüklüğünün önüne geçmek için...

Haberin Devamı

Güvenlik yazılımları çok şüpheci bir yapıya sahip oluyorlar. Hatta bazı durumlarda bir güvenlik programı kayıt defterinde izi kalmış uzun süredir silinmemiş bir rakibini tespit ederse bilgisayarınıza kuralamayabiliyor. Bu derece şüpheci olan yazılımların sistemi zorlamalarını beklememek hata olur. Çünkü bu programlar bilgisayarınızda bulunan her şeyi taramaya tasarlanmış. Çoğu oyuncu bu sebeplerden dolayı oyunlara girmeden önce güvenliklerinden ödün vererek antivirüs programlarını kapatmayı tercih ediyor. Oyunun hemen ardından antivirüs korumanızı tekrar açmanız taktirin de bu işlem işe yarıyor gibi görünüyor. Ama eğer açmayı unutursanız büyük tehlikeler sizi bekliyor olabilir.

Oyuncu dostu olan antivirüs programları hangisi 

AV-TEST tarafından yapılan testlerde 2017 yılının en iyi antivirüs programları seçildi. Sıralama yapılırken antivürüs programları koruma, performans ve kullanılabilirlik kategorilerinde her birinden 6 tane olmak üzere toplam 18 puan üzerinden değerlendirildi. Performansa en az etki eden antivirüs koruma programı ise Kaspersky Lab oldu. Kaspersky Lab'in arkasından ise sırasıyla Symantec, Trend Micro ve Bitdefender geldi. Çoğu kişinin kullandığı ESET ise 4.3 puan aldı. Bu antivirüs programlarının hepsi ücretli durumda bulunuyor. Eğer ücretsiz olarak en iyi antivirüs programı hangisi diye soracak olursanız teste göre Avira oldu.

Haberin Devamı

Oyun performansımızı başka nasıl artırabiliriz

Oyun performansınızı artırmak için başka yollarda bulunuyor. Öncelikle bilgisayarınızda bulunan gereksiz şeyleri silmeniz gerekiyor. Daha sonra Game Booster'ı indirebilirsiniz. Game Booster bilgisayarınızda bulunan mevcut donanıma göre oyunları ayarlıyor. Program aynı zamanda bilgisayarınızda yüklü ekran kartı sürücünüzün güncelliğini de kontrol ediyor. Game Booster'a alternatif olarak birçok program bulunuyor. Bu programlardan biri ise Game Fire. Bu programın çalışma mantığı ise Game Booster ile aynı. Ama Game Fire, oyun dosyalarınızın bulunduğu sabit diskte birleştirme yaparak oyunların daha kısa sürede açılmasına  ve ince ayarlar yapmanıza da olanak sağlıyor. Son olarak önereceğim programlardan biride Game Gain. Bu programda ise ince ayar yapmanıza gerek kalmıyor. Sadece bilgisayarınıza yüklemeniz yeterli oluyor. Program gerisini kendi halledebiliyor. Tek yapmanız gereken programı kullanırken işletim sistemi ve işlemciyi belirlemek. Bunun ardından ne kadar bir performans sağladığınızı belirlediğiniz taktirde gerisini program halledecektir. Bunların yanı sıra bilgisayarınızdaki performansı artırmak için de CCleaner, Advanced System Care ve Razer Cortex gibi programları kullanabilirsiniz. Bu programlar RAM'inize fazla yüklenen gereksiz programları ve bilgisayarınızda bulunan gereksiz şeyleri de temizlemenize yardımcı olacaktır.

BAKMADAN GEÇME!