Antivirüs devinden büyük hata

Güncelleme Tarihi:

Antivirüs devinden büyük hata
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2010 09:53

Antivirüs devi dünyaca ünlü haber kanalı BBC'yi virüslü sandı, ortalık yine karıştı.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü anti virüs programı Kaspersky bu sefer kaş yaparken göz çıkardı. BBC News çalışanları ve siteyi sıkça ziyaret eden kullanıcılar; Çarşamba akşamı yapılan son güncellemeden sonra BBC'nin sitesine ya da herhangi bir BBC ağına erişemediler.

Sorunun kaynağıysa direk olarak Kaspersky'dan olduğu tespit edildi. Siteyi "Phishing" yani e - dolandırıcı olarak algılayan program, olaya anında el koydu. Siteye girmeye çalışanlarsa karşılarında şöyle bir ibare gördüler; " http://www.bbc.co.uk adresi kredi kartı numaraları ve diğer gizli bilgilerin şifrelerini çalmaktadır. Siteye giriş engellenmiştir."

Durumu öğrenen Kaspersky yetkilileri; bütün bu olanların baştan aşağıya kendi suçları olduğunu ve üçüncü parti phising blocklist sağlayıcısının da bu işte asıl rolü oynadığını belirttiler. Kaspersky tarafından yapılan açıklamaysa şöyle; "Kaspersky Lab olarak bbc.co.uk sitesinin bir hata üzerine kapattığımızı kabul ediyoruz. 14 Temmuz 2010 günü sistemde rastladığımız bir phising database'i yüzünden böyle bir girişimde bulunduk. Nitekim zararlı üçüncül programları tanımamızda bize yardımcı olan firmanın yanlış bilgilendirmesi üzerine böyle bir olayla karşılaştık. Yaşanan bu sorun kısa sürede tarafımızdan çözüldü ve site kısa bir süre sonra açıldı."

Haberin Devamı

Kaspersky ve BBC'nin başına gelen bu olay, her an ve her yerde ufak bir yazılımsal hatanın ne denli büyük sorunlara yol açabileceğinin yakın zamandaki en net habercisi olmuş oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!