Android zararlı kaynıyor

Güncelleme Tarihi:

Android zararlı kaynıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2012 14:57

Android platformunu hedef alan yeni zararlı yazılımların sayısı, yılın ikinci çeyreğinde neredeyse üç katına çıktı.

Haberin Devamı

Kaspersky'ın raporuna göre, Sadece 3 aylık zaman süreci içerisinde, bu platformu hedef alan 15 bine yakın yeni zararlı yazılım Kaspersky Lab veritabanlarına eklendi. Bu istatistikler aynı zamanda, virüs yazarlarının, mobil cihazlar için zararlı yazılım üretimi üzerine gittikçe daha çok odaklandığını gösteriyor.

SİZİN ADINIZA SMS İLETİP PARA ÇALIYORLAR

Android cihazları hedefleyen bu zararlı yazılımların neredeyse yarısını (%49), telefonlardan veri (kişi isimleri, e-posta adresleri, telefon numaraları vb.) çalan ve zararlı kullanıcılar tarafından tercih edilen sunuculardan ek modeller çekebilme yeteneğine sahip olan çok fonksiyonlu Trojan’lar oluşturuyor.

Tespit edilen Android zararlı yazılımlarının dörtte birlik kısmını ise sms Trojan’ları oluşturuyor. Bu zararlı programlar, kurbanların hesaplarından, cihaz sahibinin bilgisi dışında özel hatlara sms mesajları göndererek de para çalabiliyor.

Bu yılın ikinci çeyreğinde tespit edilen Android tehditlerinin %18’i ise, zararlı kullanıcılara, virüsün bulaştığı cihazın tüm kontrolünü alma imkanı veren arka kapılar oldu. Bu programlar, mobil cihazların botnet’lerini oluşturmakta kullanılıyor.

EN DEĞERLİ VERİLERİN PEŞİNDE

Şu an için Android tehditlerin, toplamda sadece %2’lik kısmı Trojan ajan yazılımlarından ibaret. Öte yanda bu yazılımların, kullanıcıya oluşturduğu tehdidin çok büyük olduğunu ekleyelim. Çünkü bu programlar, zararlı kullanıcılara banka hesaplarına erişim imkanı verdiği gibi en değerli verilerinin peşine düşüyor.  

Kaspersky Lab Kıdemli Zararlı Yazılım Analisti Yuri Namestnikov, konuyla ilgili olarak, “Yakın gelecekte, Android’ i hedefleyen daha etkili ve tehlikeli zararlı yazılımlar bekliyoruz. Var olan trendlerden yola çıkarak, siber suçluların ileride daha kişiselleştirilmiş saldırılar yapmaya doğru kayacaklarını tahmin ediyoruz. Özellikle kullanıcıların kredi kartlarından para çalabilecekleri gizli bilgileri arayan zararlı yazılımların miktarı artacak” diye konuştu.

Bu tip mobil tehditlere karşılık Kaspersky Lab, özel mobil uygulamaların yardımlarıyla kullanıcıların korunabileceğini vurguluyor. Zararlı yazılımlar kanalıyla bilgi hırsızlığına karşı güvenilir korumanın yanı sıra Kaspersky Mobile Security ve Kaspersky Tablet Security gibi çözümler, verilerin cihaz çalınsa ya da kaybolsa dahi güvende olmasını garanti altına alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!