Android yükseliyor, Windows düşüyor

Güncelleme Tarihi:

Android yükseliyor, Windows düşüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2016 14:15

Telefonlarda Android’in yükseldi, Windows için yine hüsran tablosu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Microsoft, Windows 10 Mobile'ı piyasaya sürmeye hazırlanırken firmayı üzecek haberler gelmeye devam ediyor. En son Gartner verilerine göre Android, pazar payını yüzde 80'e yükseltirken Windows Phone'lu telefonların oranı biraz daha geriledi.

Rapora göre Windows Phone ve Windows 10 Mobile kullananların toplam telefon kullanıcısı sayısına oranı, 2015'in son çeyreğinde yüzde 1,1 oldu. Bu dönemde satılan Windows Phone'lu cihaz sayısı ise 4,3 milyon olarak kayda geçti. Windows Phone'un pazar payının geçen senenin aynı döneminde yüzde 2,8 olduğunu hesaba kattığımızda, durumun Microsoft için pek iyi olmadığını daha net görebiliyoruz. Windows Phone'un geride bırakmayı başardığı rakipleri arasında ise pazar payları yüzde 0,2'nin gerisinde kalan Tizen ve BlackBerry var. Yine de Microsoft, önemli yeniliklerle gelen ve şimdilik yalnızca en son Lumia’larda kullanılan Windows 10 Mobile’dan oldukça umutlu.

Haberin Devamı

Geçen senenin son çeyreğinde 325 milyon satış yapan Android'li cihazlar, yüzde 80,7'lik etkileyici bir kullanım oranına ulaştı. Bu veriler, Android'in geçen senenin aynı dönemine göre pazar payını yüzde 4 artırdığını gösteriyor. Gartner verileri, bu artışın Apple'dan Android'e geçen kullanıcılar sayesinde olduğunu söylüyor çünkü son çeyrekte iOS cihazlarının da payı yüzde 2,7 düşerek yüzde 15,9'a gerilemiş bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: WiFi PERFORMANSINI ARTIRMAK İÇİN 10 YÖNTEM

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!