Android Wear'da ücretli uygulama sorunu

Güncelleme Tarihi:

Android Wearda ücretli uygulama sorunu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2014 06:57

Android Wear uygulamalarının Google Play'deki ilk birkaç gününün ardından ilk büyük sorun ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İlk olarak Android Police'in paylaştığı sorun, ücretli uygulamaların Android Wear'lı saatler tarafından indirilmesine engel oluyor. Sorunun kaynağı ise Google'ın uygulama şifreleme işlevinde yatıyor.

Android Wear, uygulamaları diğer Android'li cep ve tabletlere göre farklı bir yolla indiriyor ve yönetiyor. Android Wear uygulaması uyarıları telefon üzerindeki bir uygulama yoluyla gönderdiğinden, saat uygulamaları telefonunuzda mevcut olmaları halinde otomatik olarak indiriliyor. Örneğin Google Play'den Runtastic'in Android uygulamasını indirdiğinizde, uygulamanın Android Wear sürümü de otomatik olarak indiriliyor. Ancak bu işlev, ücretli uygulamalarda çalışmıyor.

Google, ücretli uygulamaları belirli cihazlarda çalışacak biçimde şifreleyerek indirmeye sunuyor. Ancak bu şifreleme işlevindeki bir sorun, Android Wear'ın uygulamaları tanımasına engel oluyor. Mevcut Android Wear uygulamalarının çoğu ücretsiz olsa da bu durumun kısa sürede Google tarafından çözülmesi gerekiyor. Sorun çözülene kadar yapabileceğiniz şey ise ücretli Android Wear uygulamalarından uzak durmak.

Haberin Devamı

Google, bir onarım üzerinde çalışmak bir yana, sorunla ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmadı.

ANDROID'LE ÇALIŞAN EN İYİ AKILLI TELEFONLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!