Android uygulama silme nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Android uygulama silme nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2018 11:29

Android cihazlarda uygulama silme işlemi nasıl yapılır? Silinmeyen uygulamaları kaldırmanın yolları nelerdir? Bu tarz sorular birçok kullanıcının kafasını karıştırmaktadır. Şimdi sizlere Android cihazlarda uygulama silmeyi anlatacağız.

Haberin Devamı

Android cihazlara yüklediğiniz uygulamaları kaldırmak çoğumuz için kolay olsa da bazen silinmeyen uygulamalar olabiliyor. Kullanıcılar bazen telefonlarına yüklü gelen ve kullanmadıkları uygulamaları silmek istiyor fakat silemiyor. Peki bu uygulamalar nasıl kaldırılır?

 Android cihazlardaki uygulamaları kaldırmak için istediğiniz uygulamaya uzun dokunarak "Kaldır" seçeneğine sürükleyerek silebilirsiniz.

Bir diğer yol olarak ise cihazınızın "Ayarlar" seçeneğinden "Uygulamalar ve Bildirimler" seçeneğine girin. Daha sonra istediğiniz uygulamayı seçerek "Yüklemeyi Kaldır" seçeğine dokunarak uygulamayı kaldırabilirsiniz.

Cihazınız ile Yüklü Gelen Uygulamaları Silme

Android cihazınız ile yüklü olarak gelen uygulamaları kaldırmanız maalesef mümkün değil. Fakat bu uygulamaları devre dışı bırakarak çalışmasını engelleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bunun için "Ayarlar" sayfasından "Uygulamalar ve Bildirimler" seçeneğine girin. "Tüm uygulamaları göster" seçeneğinden cihazınızda bulunan tüm uygulamalara ulaşabilirsiniz. İstediğiniz uygulamayı seçip "Devre dışı bırak"a dokunun. Bu sayede cihazınıza yüklü gelen uygulamaların arkaplanda da çalışmasını engellemiş olursunuz.

BAKMADAN GEÇME!