Android P güncellemesi alacak Nokia cihazları

Güncelleme Tarihi:

Android P güncellemesi alacak Nokia cihazları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2018 06:20

Android işletim sisteminin en yeni versiyonu olan Android P'nin çıkmasına az bir süre kaldı. Bu durumdan dolayı kullanıcılar kendi cihazlarının Android P güncellemesi alıp almayacağını merak ediyor. HMD Global tarafından hangi Nokia cihazlarının güncelleme alacağı resmi olarak açıklandı.

Haberin Devamı

Bildiğiniz üzere Nokia, HMD Global'in satın alması ile birlikte akıllı telefon pazarına hızlı bir dönüş yapmıştı. HMD Global cihazlarına aylık güvenlik güncellemeleri yapan bir firma. Ayrıca yeni Android sürümlerini birçok telefonuna getiriyor. Bu yüzden birçok Nokia cihazının bu güncellemeyi alacağı tahmin ediliyordu.

Android P güncellemesi alacak Nokia cihazları

Bu tahminler doğru çıktı. HMD Global'in patent bölümünden ve stratejisinden sorumlu yöneticilerinden Juho Sarvikas, Twitter üzerinden gelen bir soruya yanıt verdi. Soru "Will Nokia 5 and Nokia 6 /2017) get android p" yani "Nokia 5 ve Nokia 6, Android P güncellemesi alacak mı?" şeklindeydi. Sarvikas bu soruya "Evet, alacak." yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Android P güncellemesi alacak Nokia cihazları

Nokia 5 ve Nokia 6 (2017) telefonlarına güncellemenin geleceği haberi doğrulanınca Nokia 3.1 ve Nokia 3 için de bu güncellemelerin geleceği doğrulanmış oldu. Nokia anlaşılan kullanıcılarına verdiği çıkan ve çıkacak bütün telefonlarına 2 sene boyunca ana güncelleme sunacağı sözünün arkasında durmaya devam edecek. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!