Android Marshmallow ile şifre zorunluluğu geldi

Güncelleme Tarihi:

Android Marshmallow ile şifre zorunluluğu geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2015 11:59

Google, yeni Android Marsmallow’lu cihazlar için yeni bir şart getirdi. Şirket Android 6.0 Marshmallow ile çalışacak yeni telefonlarda şifrelemeyi zorunlu hale getirdi.

Haberin Devamı

Firmanın Android'li cihaz üreticilerine sunduğu Uyumluluk Tanımı Belgesi (CDD) üzerinde yaptığı değişiklikler, Android'in son sürümüyle gelecek cihazların depolama alanı şifrelemesini kullanmasını şart haline getiriyor.

Cihaz çapında şifreleme, Android'in bir önceki sürümü Lollipop ile gelen Nexus 6 ve Nexus 9'da ortaya çıkmıştı. Google bu sırada üreticilere şifrelemeyi varsayılan olarak kullanmalarını tavsiye etmişti. Ancak şifreleme nedeniyle yaşanan performans düşüşleri, Google'a geri adım attırmış, firma şifrelemeyi yalnızca yeni cihazları için tavsiye etmeye başlamıştı.



Google'ın yeni şifreleme şartı, şifrelemeyi mevcut cihazlarda etkinleştirmenin kolay bir yolu bulunmadığından yalnızca yeni cihazları ilgilendiriyor. Bugün Android 6.0 ile gelen telefonlar HTC'nin henüz tanıtılan One A9'u ve yeni Nexus'lardan ibaret olduğundan, şifrelemenin olumlu veya olumsuz etkilerini görebilmek için biraz zaman geçmesi gerekecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: ANDROID MARSHMALLOW DUVAR KAĞITLARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!