Amazon’dan sanal gerçeklikte yeni çözüm: Sumerian

Güncelleme Tarihi:

Amazon’dan sanal gerçeklikte yeni çözüm: Sumerian
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 10:42

Sumerian; popüler platformlar için tüm geliştiricilerin hızlı ve kolay bir şekilde sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve 3D uygulamalar yaratabilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Amazon Web Services, her geliştiricinin Virtual Reality (VR), Artırılmış Gerçeklik (AR) ve 3D içerikli uygulamalar yaratabilmesini sağlayan ve bunları mobil cihazlarda, kafaya takılan araçlarda, dijital tabela veya web üzerinde çalıştırmayı kolaylaştıran yeni hizmeti, Amazon Sumerian'ı tanıttı. Amazon Sumerian'ın düzenleyicisi ile geliştiriciler, gerçekçi sanal ortamlar oluşturabilir, buraları 3D nesneler ve canlandırılmış karakterlerle doldurabilir ve bunların birbirleriyle ve uygulama kullanıcılarıyla nasıl etkileşime gireceğini belirleyebilir.

Amazon Sumerian'da oluşturulan VR ve AR uygulamaları, Daydream, HTC Vive, Oculus Rift ve iOS mobil cihazları da dahil olmak üzere WebGL veya WebVR grafik yürütme özelliğini destekleyen tüm tarayıcılarda çalışacak. Amazon Sumerian'ı kullanmak, çok kolay. Yüklenecek herhangi bir yazılım veya ön ödeme maliyeti yok. Müşteriler yalnızca 3D ögeler için kullanılan depolama alanı için ve yaratılan sanal ortamlara erişmek üzere oluşturulan trafik hacmi için ödeme yapacaklar.

Haberin Devamı

Farklı sektörlerden müşteriler eğitim simülasyonları, geliştirilmiş çevrimiçi alışveriş deneyimleri, sanal ev veya gezi turları gibi uygulamalar için gerçekçi sanal ortamlar oluşturmak veya gerçek dünyaya sanal nesneler eklemek üzere VR ve AR teknolojilerini giderek daha fazla benimsiyor. Şimdiye kadar gerçekçi sanal ortamlar veya "alanlar" oluşturmak uzman becerisi ve aynı zamanda 3D modelleme, çevre tasarımı, animasyon, ışıklandırma efektleri, ses düzenleme ve benzeri disiplinler için çok farklı araçların kullanılmasını gerektiriyordu. Ardından, bir VR veya AR uygulaması hazır olduğunda geliştiriciler her büyük donanım sağlayıcısının farklı özelliklerini ve dağıtım süreçlerini öğrenmek ve uygulamak zorundaydı.

Amazon Sumerian geliştiricilerin bu alanları profesyonel kalitede, kolay ve hızlı bir şekilde oluşturmak için kullanabilecekleri web tabanlı bir düzenleyici ile, alandaki nesnelerin ve karakterlerin eylemler karşısında nasıl davranacağını denetleyecek mantığı oluşturmak için görsel bir komut dosyası aracı sunarak bu zorlukları ortadan kaldırıyor.

Haberin Devamı

Geliştiriciler, Amazon Sumerian ile şunları yapabilecek:

Sürükleyici VR, AR ve 3D ortamları tasarlamak,

AWS AI hizmetleri aracılığıyla kolayca hareketli karakterler oluşturmak,

Uygulamaları popüler VR ve AR donanımlarına yerleştirmek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!