Akıllı telefon satın alırken nelere dikkat etmeli?  

Güncelleme Tarihi:

Akıllı telefon satın alırken nelere dikkat etmeli
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2019 12:11

Akıllı telefon yelpazesinin hızla genişlediği bu dönemde ürünler arasında seçim yapmak oldukça zor. Peki kendinize en uygun akıllı telefonu seçmek için nelere dikkat etmeniz gerekiyor?

Haberin Devamı

Gelişen teknoloji ile birlikte akıllı telefonlarla birçok işimiz kolayca halledilebiliyor ve bununla beraber gün içinde vazgeçilmez bir parça haline geliyor. Akıllı telefona sahip olmak içinse oldukça fazla seçenek var. Ürün gamının geniş olması sonucunda seçim yaparken çeşitli noktalara dikkat etmeniz gerekiyor.

Bir akıllı telefon alacaksanız ilk olarak bütçenizi belirlemeniz gerek. Bu konuda rahat olmanızda fayda var. Giriş, orta ve üst segment olmak üzere fiyat-performans konusunda başarılı olan birçok seçenek bulunmakta. Fiyat tarafında sürekli artan ve azalan akıllı telefon piyasasını ise aktif olarak takip etmeniz gerekiyor. 
 
Bir diğer nokta ise işletim sistemi. Bu bağlamda pek fazla seçeneğiniz yok. Öyle ki yalnızca Android ve iOS seçeneklerinin bulunduğunu da söyleyebiliriz. Apple'ın kendi işletim sistemini üretmesinden dolayı iOS tabanlı akıllı telefon almak istiyorsanız tek seçeneğiniz iPhone. Eğer Android bir telefona sahip olmak istiyorsanız ürün yelpazesi oldukça genişliyor.

Haberin Devamı

Tüm bunları geride bırakırsak akıllı telefon alırken en dikkat etmeniz gereken durumların başında cihazın donanım özellikleri geliyor. Telefonunuzun performansı konusunda önemli etkenlerden olan işlemci ve RAM bu bağlamda dikkat etmeniz gereken ciddi hususlardan. Cihazın depolama alanına gelirsek 8 GB veya 16 GB seviyesindeki telefonlardan kaçının. Zira dosya boyutlarının hızla arttığı bu dönemde verilerinizi saklamak zor olacaktır.

Akıllı telefon satın alırken nelere dikkat etmeli

Ekran boyutu ise tamamen kullanıcının tercihi. Ancak telefon üreticilerinin genel olarak büyük ekranlı telefon çıkardığını düşünürsek büyük ekranlı cihazlar kaçınılmaz oluyor. Ekranın çözünürlüğü ise en az boyutu kadar önemli. Gün ışığındaki performansı ve renkleri doğru bir şekilde sunması dikkat etmeniz gereken etkenlerden. Bunun yanında tercih edeceğiniz telefonun Full HD çözünürlükte ekrana sahip olup olmadığını da göz önünde bulundurun.

Haberin Devamı

Fotoğraf çekmeyi seven kullanıcıların en dikkat ettiği bölüm ise kamera çözünürlükleri. 48 megapiksele kadar çıkan bu rakamlar aslında kameranın sunduğu netlik konusunda pek bir önem sarf etmiyor. Bu konuda dikkat etmeniz gereken nokta kullanılan lens ve sensörün kalitesi. En doğru sonucu almak için ise satın almak istediğiniz ürünü herhangi bir teknoloji mağazasında deneyimleyebilirsiniz.

Yanınızda sürekli bir Powerbank taşımak istemiyorsanız pil ömrü dikkat etmeniz gereken önemli hususlardan. Oldukça can sıkabilen bu durum kullanılan bataryanın haricinde cihazın işletim sisteminden de etkilenebiliyor. Çünkü güncel iOS veya Android işletim sistemine sahip telefonlarda yapay zeka teknolojisiyle beraber pil seviyesi daha iyi bir şekilde kontrol edilebiliyor.

Bununla beraber telefonunuz hızlı şarj destekli ise cihazın kutusundan çıkan adaptör ile hızlı şarj imkanı bulabiliyorsunuz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!