Adidas artık giyilebilir fitness cihazları üretmeyecek!

Güncelleme Tarihi:

Adidas artık giyilebilir fitness cihazları üretmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2017 08:41

Adidas giyilebilir fitness cihazları pazarından bırakmayı hazırlanıyor. Şirket donanım birimini kapatma kararı aldı ve artık işin yazılım boyutu ile ilgilenecek.

Haberin Devamı

Adidas, giyilebilir fitness cihazlarına yazılım sağlama çalışmasını Adidas uygulaması ve geçtiğimiz yıllarda satın alınan Runtastic ile yapmayı planlıyor. Adidas'ın bu kararı alması şaşırılacak bir durum değil. Çünkü şirketin giyilebilir spor elektroniğinden sorumlu başkan yardımcısı Stacey Burr, bu kararı geçtiğimiz yıl söylemişti. Wareable sitesine konuşan Burr, bir süre boyunca Adidas’ın yeni bir koşu saati çıkarmayı planlamadığını açıklamıştı. Birkaç yıl önce Nike'da Fuelband adını taşıyan fitness takip bilekliğinin üretimini sonlandırılması ve çalışmalarını yazılım alanına kaydırılması kararını almıştı.

Adidas artık giyilebilir fitness cihazları üretmeyecek

Haberin Devamı

Nike bu dönüşümde Apple ile iÅŸbirliÄŸi yapmıştı. Bu ortaklıktan Apple Watch ortaya çıkmıştı.ÂAdidas'ın kendi markasını üretmeyecek olması tamamen bu piyasadan elini çektiÄŸi anlama gelmiyor. Adidas giyilebilir fitness cihazları için Fitbit ile birlikte çalışmalarını devam ettirecek. Fitbit’in ilk akıllı saati lonic'in Adidas'a özel bir versiyonu da bulunacak. Bu versiyon 2018'de satışa çıkacak.

BAKMADAN GEÇME!