Acarer: Millet ‘baz’ı anlamıyor

Güncelleme Tarihi:

Acarer: Millet ‘baz’ı anlamıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2011 10:15

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Anayasa Mahkemesi ile Danıştay engeline takılan ve şehir dışına taşınması istenen baz istasyonları konusunun Türkiye dışında hiçbir ülkede tartışılmadığını savundu.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Gazetesi'nden Şehriban Kıraç'ın haberine göre GSM zirvesi için geldiği Barselona’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan BTK Başkanı Acarer, “Türkiye’de bu işlerin bu kadar büyütülmesi, yüzde 60 oranında rant savaşlarından kaynaklanıyor. Belirli grup ve sivil toplum örgütlerinin de bu işten çıkar temin etme çabaları var. Avrupa’dan 4 kat daha güvenliyiz. Millet ya anlamıyor ya anlamak istemiyor” dedi. Baz istasyonsuz bir mobil iletişim sisteminin olamayacağını ifade eden Acarer, “Bir yerde baz istasyonunun olmayacağı kararını kim verecek? Biri de çıkıp ‘benim anayasaya dayanan haberleşme hakkım engelleniyor’ diye dava açsa, bunun hesabı kime sorulacak? Danıştay’ın baz istasyonlarıyla ilgili aldığı kararı inceliyoruz?” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çevreci olarak adlandırılan baz istasyonlarına da değinen Acarer, “Bu istasyonlar da aynı mekanizma ile çalışıyor. Çevreci yanı dış görünüşünde. Baz istasyonlarının kutusunda bir şey yok, isterseniz sarılabilirsiniz. Önemli olan anteni” dedi.

Öte yandan, dün bir açıklama yapan Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, aksi yönde karar çıkmasına karşın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun yürütmeyi durdurma kararını uygulamayacağını belirttiğini dile getirirek “Gerekçe olarak; haberleşme hürriyetinin ihlal edileceğini, akla hayale gelmeyecek zararların oluşacağını, can ve mal güvenliğinin tehlikeye düşeceğini belirtmiştir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!