ABD'de kayboldu, Türkiye'de ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

ABDde kayboldu, Türkiyede ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2011 14:45

ANKARA’da polisin yaptığı operasyonda, 112 milyon TL değerinde sahte fatura ile 300 bin TL’lik kaçak cep telefonu ele geçirildi. Ele geçirilenlerin arasında, üzerine, henüz piyasaya sürülmeyen ’iPhone 5’ yazılı cep telefonların da olması dikkat çekti. Olayın ilginç yanı ise ABD'de bir restoranda Apple mühendisinin iPhone 5'i kaybetmesiyle birlikte Apple, kayıp iPhone'u aramaya koyulurken, iPhone 5 etiketli cihazların Türkiye'de ortaya çıkmasıydı.

SAHTE iPHONE 5'LER ANKARA'DA ORTAYA ÇIKTI / FOTO GALERİ

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, yüklü miktarda sahte fatura düzenlendiği ihbarı üzerine çalışma başlattı. Keçiören İlçesi Aydınlık Semti’nde 2 ayrı adrese yapılan baskında, sahte olarak düzenlenmiş 112 milyon TL’lik fatura ele geçirildi. Operasyonda, aralarında muhasebecinin de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin çoğunluğu, büyük şirketler adına sahte fatura düzenleyerek devleti milyon TL’lik zarara uğrattıkları kaydedildi. Başkentte bugüne kadar yapılan en büyük sahte fatura operasyonu olduğu belirtildi.

Bu arada ekiplerce yapılan ikinci bir operasyonda ise 630 cep telefonu, 595 cep telefonu bataryası, 127 cep telefonu kulaklığı ve 91 USB kablosu ele geçirdi. Bu operasyonda da 4 kişi gözaltına alındı.

IPHONE-5’İ PİYASAYA SÜRMÜŞLER

Kaçak cep telefonu operasyonunda çok sayıda ve üzerinde iPhone-5 yazılı telefonların da ele geçirilmesi dikkat çekti. Zanlıların, henüz piyasa sürülmeyen iPhone-5 telefonlarının sahtesini yüksek fiyatlarla sattıkları kaydedildi. Her iki operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheli, Emniyet’teki sorgulamalarının ardından Adliye’ye sevk edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!