81 ilde 10 bini aşkın çekim noktasına ulaştı

Güncelleme Tarihi:

81 ilde 10 bini aşkın çekim noktasına ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 11:52

Vodafone, 1 Nisan 2016’da faaliyete geçen ve tüketicilere 10 kata kadar daha hızlı hizmet verilmesini sağlayan 4.5G teknolojisiyle bir yıl içinde Türkiye’nin 81 ilinde 10 bini aşkın çekim noktasına ulaştı. Vodafone abonelerinin veri kullanımı, 4.5G'nin pozitif etkisiyle geçen yılın aynı dönemine göre iki katına çıktı. Böylece Vodafone Türkiye, Vodafone Group içinde veri kullanım oranı en hızlı artan ülkelerden oldu.

Haberin Devamı

Vodafone Türkiye, Türkiye’nin en geniş 4.5G kapsamasına sahip operatörü oldu.Mobil internet hızını 3G’ye göre 10 kat artıran 4.5G teknolojisinin ilk yılında, Vodafone'un toplam mobil veri trafiğinin %30'u Vodafone 4.5G şebekesi üzerinden gerçekleşti ve Vodafone 4.5G şebekesinde yaklaşık 100 petabyte’lık veri alışverişi oldu.Böylece Vodafone’un mobil internet trafiği, 4.5G öncesi döneme göre iki katına çıktı. Vodafone abonelerinin 1 yıl içinde en fazla kullandığı uygulamalar ise YouTube, Facebook ve Instagram oldu.

Vodafone Türkiye’nin 4G ve üzeri teknolojilerin olanaklarından yararlanma imkânı sunduğu ülke sayısı 100’ü aştı. Bu sayede 4.5G destekli akıllı cihaz sahibi Vodafone aboneleri, Almanya'dan ABD'ye, Rusya'dan Brezilya'ya, Güney Kore'den Norveç'e varan geniş bir coğrafyada; tarifelerindeki interneti, 4G hızında Türkiye'deymiş gibi kullanabiliyor.

Haberin Devamı

Aynı zamanda 23 farklı telefon modeliyle, Türkiye’de en çok sayıda cihazda VoLTE desteği sunan Vodafone Türkiye’nin, uluslararası dolaşım servisinden yararlanan veri kullanıcılarının sayısı 4.5G’nin ilk yılında %91 arttı.

Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“1 Nisan'daki 4.5G lansmanında, gerek elimizde bulunan 900 MHz, gerekse de yeni aldığımız frekansları kullanarak, Türkiye'de her yerde herkesin 4.5G kullanıcısı olmasına öncülük edeceğimizin sözünü vermiştik. '4bucakG' stratejimizle bugün 81 ilde 10 bini aşkın fiziksel çekim noktasıyla ülkemizin en ücra köşesine kadar 4.5G hizmeti götürüyoruz. ASELSAN’ın yerli baz istasyonu anteninin kullanımı için ortak imza attık. 4.5G’de yerli üretimi teşvik etmek için KOBİ Seferberliği başlattık." 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!