4K televizyonlar ucuzlayacak!

Güncelleme Tarihi:

4K televizyonlar ucuzlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2015 16:25

Her yıl ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen teknoloji fuarı ‘CES’ önümüzdeki hafta başlıyor. Fuarda en dikkat çeken ürünlerin başındaysa 4K televizyon fiyatlarını düşürecek quantum teknolojisi bulunuyor. Bu teknolojinin 4K TV’lerin fiyatını yaklaşık 1000 lira düşürmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük teknoloji fuarlarından biri olan Consumer Electronic Show (CES), her yıl olduğu gibi bu yılda tanıtılacak son teknolojilerle nefesleri kesecek. ABD’nin Las Vegas kentinde gerçekleştirilen dev fuar, bu yıl tüm teknoloji devlerinin şovlarına sahne olacak. Fuara dünya çapında 3500’den fazla teknoloji şirketi katılacak ve bu şirketler toplamda 20 binden fazla yeni teknoloji ürünlerini tanıtacak. Fuarda en çok dikkat çekecek teknolojilerin başındaysa Full HD’ye göre dört kat daha fazla çözünürlük sunan 4K (Ultra HD) televizyonların fiyatlarını düşürecek ‘quantum’ teknolojisi bulunuyor.

LG, başta olmak üzere diğer televizyon üreticilerinin kullanmaya başlayacağı bu teknolojide ‘nanokristal’ kullanılıyor. Diğer 4K televizyonlara göre maliyetleri yüzde 30 civarında düşürebilen quantum teknolojisi sayesinde, tüketicilerin daha ucuz bir şekilde 4K televizyon modellerine ulaşabilmesi hedefleniyor. Örneğin, şu anda ortalama bir 50 inçlik bir 4K televizyon 3 bin TL civarında satılıyor. Ancak bu teknolojinin kullanılması durumunda 4K televizyon fiyatlarının bin TL daha gerileyerek, 2 bin TL seviyesine kadar düşmesi hedefleniyor. Böylelikle 4K televizyon kullanımı artacağı için bu televizyonlara uygun yayınların da sayısı aratabilecek. Öte yandan CES fuarında sanal gerçeklik gözlükleri, son model bilgisayarlar, giyilebilir teknolojiler, yeni otomotiv teknolojileri, akıllı telefonlar gibi birçok farklı ürün tanıtılacak.

CES 2015’te tanıtılması beklenen yeni ürünler

4K televizyonlar ucuzlayacak

Haberin Devamı

Artık ‘cep’ten fotoğraf çekecek

Fotoğraf teknolojileri konusunda dünyanın en tecrübeli şirketlerinden biri olan Kodak, geçtiğimiz yıllarda iflas ettiğini duyurmuştu. Ancak şirket, CES fuarı ile ilk kez akıllı telefon modelini duyuracak 4G bağlantıya sahip olması beklenen Kodak markalı akıllı telefon, özellikle kamerasıyla dikkatleri üzerine çekeceğe benziyor. Bu akıllı telefonun, 2015 yılının ikinci yarısında satışa çıkması bekleniyor.

4K televizyonlar ucuzlayacak

Haberin Devamı

Otomobiller saatten park ettirecek

Akıllı cihazlara uyumulu geliştirdiği teknolojilerle dikkat çeken BMW, CES’te giyilebilir teknolojileri de işin içine katacak. Şirket, geliştirdiği akıllı saatler ile park etme özelliğini bu fuarda tanıtacak. BMW’nin dört lazer sensörü ile donattığı elektrikli otomobil i3, 360 derecelik görüş açısı sağlıyor. Otomobil kendi kendine diğer araçların, kolonların ve yayaların yanından geçerek kendine boş park yeri arayabiliyor. Bir yer bulduğunda park ederek kendini kilitliyor ve sahibinin akıllı saatinden gelecek olan komutu bekliyor.

Akıllı telefon savaşları yaşanacak

CES fuarında teknoloji şirketlerinin kıyasıya mücadele edeceği cihazların başında akıllı telefonlar geliyor. Samsung, Sony, LG ve HTC tanıtacakları yeni telefonlarla kıyasıya mücadele edecek. Samsung’un bu yıl erken davranarak amiral gemisi olan akıllı telefon modeli Galaxy S6’yı tanıtması bekleniyor. HTC ise ‘One m9’ modeliyle boy gösterecek. Sony’nin ise ‘Xperia Z4’ü, LG’nin ise ‘G Flex 2’ adındaki modeli CES fuarında tanıtması yüksek ihtimaller arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

En gerçek ‘sanallık’ gösterilecek

Sanal gerçeklik (virtual reality) gözlükleri geçtiğimiz yılın en dikkat çeken teknoloji ürünleri arasındaydı. CES fuarında tanıtılacak ürünlerle sanal gerçeklik gözlükleri arasındaki rekabet de artacak. Bu alanda en iddialı şirketlerden biri olan Oculus, ‘Crescent Bay’ adındaki yeni modelini tanıtacak. Crescent Bay’ın en büyük özelliği ise daha gerçekçi grafiklere sahip olması. Buna ek olarak Sony’nin ise ‘Project Morpheus’ adındaki gözlüğün yeni modelini sunması bekleniyor.

4K televizyonlar ucuzlayacak

Şimdi de bilgisayarlara kavis verecek

Kavisli televizyon üretimine ağırlık veren Samsung’tan şimdi de bilgisayarlar için kolları sıvadı. Şirket, CES’te ilk kezz görücüye çıkaracağı Ativ One 7 Curved isimli yeni bilgisayar modelinde, 27 inç büyüklüğünde kavisli bir ekrana kullanacak. Hepsi bir arada (All-in-one) olarak tasarlanan bilgisayar modelinin en büyük özelliği ise HDMI bağlantısı yoluyla hem televizyon hem de oyun konsolu olarak kullanılabiliyor. Başka bir deyişle, bilgisayara kapatılıp, televizyon izlenmeye başlanabiliyor.

Haberin Devamı

Haftanın trendi

4K televizyonlar ucuzlayacak

Kalp atışı ölçen ‘fare’

AKILLI bileklik ve telefonlarla başlayan nabız ölçen cihazlara ‘mouse’lar (fare) eklendi. Mionix Labs tarafından geliştirilen NAOS QG, kalp ritmi sensörleriyle çalışıyor ve kullanıcıların oyun içerisinde vücudunuzun verdiği tepkiyi ölçüyor. Model, şu anda bir Kickstarter projesi olarak da destek toplamaya devam ediyor. 100 bin dolarlık bir yatırım arayışında olan “akıllı fare” NAOS QG, oyuncuların oyun deneyimini geliştirmesini sağlamayı hedefliyor.

Oyun dünyası

Mafya ile buluşmaya az kaldı

2K Games tarafından geliştirilen ve tüm oyuncuların gönlünde taht kuran Mafia serisinin son oyunu için geri sayım başladı. Oyun dünyasının en ünlü satış sitelerinden biri olan Play-Asia, Mafia 3 olarak anılan, Mafia serisinin yeni oyununun PlayStation 4 sürümünü listeledi ve ön siparişlerin geçen hafta itibariyle başladığını iddia etti. Oyun şirketi ise oyunun ne zaman satışa çıkacağı konusunda sessizliğini koruyor.

Haberin Devamı

Uygulama

Otizm hastalarına özel uygulama

SAMSUNG, otizm hastası olan çocukların özellikle göz teması kurma konusundaki yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlayan özel bir uygulama geliştirdi. ‘Look at Me’ adındaki uygulama, dijital cihazların kameralarını kullanarak otizmli çocukların göz teması konusunda kendilerini geliştirmelerinin önünü açan bir özellik. Uygulamayı kullanan otizmli çocukları, akıllı kameralar aracılığıyla yüz tanıma yeteneklerini geliştirebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!