400 bin hesap internete düştü

Güncelleme Tarihi:

400 bin hesap internete düştü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2011 10:58

İsveç'te meydana gelen hacker saldırısı, 400 binden fazla kullanıcı hesabını internete düşürdü.

Haberin Devamı

İsveç'te 400 binden fazla kullanıcı hesabı internete düştü, yer yerinden oynadı. Hacker saldırısı sonucu gerçekleşen olayda 60'a yakın web sitesi bu saldırıdan etkilendi.

Salı günü patlak veren hacker skandalı, İsveçli politikacı William Petzall'ın Twitter hesabı üzerinden şifrelerin bazı gazetecilere ait e-mail hesaplarına gönderilmesiyle patlak verdi. Petzall, bu skandalla kesinlikle alakası olmadığını dile getirirken, konuyla ilgili yorum yapmaktan da kaçındı ve Twitter hesabının hack'lendiğini söylemekle yetindi. Söz konusu politikacının şu an hesabı kapalı konumda.

Bloggtoppen.se'in SQL saldırılarına olan zaafiiyeti 94 bine yakın kullanıcı hesabının Eylül atında Twitter üzerinden paylaşılmasına neden olmuş, Bloggtoppen'in kurucusu Jimmy Holmlund, sitenin kapatıldığını dile getirmişti. Ancak Jimmy'nin Petzall'ın Twitter hesabı üzerinden şifrelerin yayınlandığından haberi olmamıştı.

Çarşamba günü ise 180 binin üzerinde kullanıcı hesabının bu durumdan etkilendiği ortaya çıktı. Hesapların 210 bin kadarı Gratisbio.se'ye aitken, bu veritabanındaki kullanıcı adı ve şifreler salı günü internete servis edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!