4 yıldır kayıp olan uçak Google Maps'te bulundu!

Güncelleme Tarihi:

4 yıldır kayıp olan uçak Google Mapste bulundu
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2018 16:59

Google Maps'te gideceğiniz yerleri bulmak için daha çok kullanıyorsunuz; ancak 4 yıldır kayıp olan uçağın bile yine bu uygulama ile bulunduğunu size söylesek?

Haberin Devamı

25 yıllık deneyimli bir araştırmacı Peter McMahon, Google Maps'te yaptığı araştırmalarla kayıp Malezya uçağını bulduğunu söylüyor. Uzun süredir araştırmalarda bulunan Avustralyalı McMahon, Google Maps'teki uydu görüntülerini uzun bir süredir araştırıyor. Bu araştırmalar sonucunda ise sürpriz bir şekilde kaybolan Malezya uçağının enkaz görüntülerine rastlamış. Bu görüntülerin ise 2014 yılında kaydedildiği görülebiliyor.

4 yıldır kayıp olan uçak Google Mapste bulundu

Bu görüntülerin ise Hint Okyanusu'ndaki Round adası yakınlarında olduğu belirtiliyor. Öte yandan bu keşifte dikkat çeken bir diğer büyük olay ise mermi izleri. Belirtilene göre uçağın enkazında çok sayıda mermi izi bulunuyor. Bu izlerin ise sebebi bilinmiyor. Ayrıca uzmanların yıllarca yapılan araştırmalar sonucunda bu enkazı neden bulamadıkları ise bilinmiyor. Kimileri bu enkazın bulunduğu yalnız, mermi izlerinden dolayı açıklanmadığını iddia ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!