3D TV'ler geliyor ama...

Güncelleme Tarihi:

3D TVler geliyor ama...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2010 09:48

3D Televizyonlar akın akın geliyor; ama sizce de bu işte bir aksilik yok mu? İşte 3D'nin sorunu...

Haberin Devamı

Samsung ve Panasonic'in 3D ürünlerinin üretimine başladığı haberi bir büyük bir heyecan uyandırmıştı. Sonrasında Samsung ve Panasonic'in 3D TV'lerinin arka arkaya piyasaya çıkması ile bu heyecanı bir kat daha arttırdı. Sony de çok geçmeden bu modaya katıldı ve PlayStation 3'ün 3D özelliklerini duyurdu.

Buraya kadar her şey güzel ama 3D televizyonunuzu alıp, salonun baş köşesine koyduktan sonra, arkanıza yaslanıp kumandayı elinize aldığınızda sorunlar başlıyor. Çünkü ne yazık ki 3D olarak izleyebileceğiniz bir yayın bulamayacaksınız.

Şu sıralarda 3D deyince herkesin aklına tek bir kelime geliyor; Avatar. Milyar dolarlık filmin Kasım ayında yayınlanacak yeni DVD'si 3D olmayacak. Filmi evinizde 3D izleyebilmek için 2011 yılını beklemek zorundasınız. Diğer 3D filmlerde ise ciddi bir gelişme yok.

Haberin Devamı

Yayınlar derseniz ABD'de yaşayanlar bu yaz ilk 3D TV yayınlarını izlemeye başlayabilecekler ama Türkiye için ufukta bir yayın zamanı bile görünmüyor. Oyun konusunda ise ufukta görünen oyunlar olsa da, 3D donanımlar yaygın olmadığı için oyun firmaları da bu konudaki adımlarını aceleye getirmeye pek niyetli değil gibi görünüyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!