300 bin uygulama da Windows'u kurtaramadı

Güncelleme Tarihi:

300 bin uygulama da Windowsu kurtaramadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2014 10:02

Windows Phone, uygulama sayısını büyük bir hızla artırıyor ancak aşılamayan bazı sorunlar kara kara Microsoft'u düşündürüyor.

Haberin Devamı

Windows Phone'un uygulama mağazası, 300 bin uygulamaya ulaştığını duyurdu. Ancak her şeyin uygulama sayısından ibaret olmadığı bir gerçek ve platform, uzun süredir yaşadığı sorunlardan henüz kurtulabilmiş değil.

Sadece 8 ay önce, geçtiğimiz Aralık ayında Windows Phone'un uygulama sayısı 200.000 idi. Ancak Microsoft'un "By the Numbers" web sitesine göre bu sayı, şu an itibariyle 300.000'e ulaşmış durumda. Bu kadar çok uygulamaya elbette çoğu kullanıcının ihtiyacı yok - yapılan araştırmalar, ortalama bir kullanıcının ayda iki düzine uygulama kullandığını gösteriyor (kaynak: Nielsen). Ancak uygulama sayısının çokluğu, aranan işleve yönelik bir uygulama bulma ihtimalinizi güçlendiriyor.

Bunun yanında 300.000 çok yüksek bir sayı gibi görünse de, iOS ve Android'in 1 milyon uygulamaya sahip mağazalarının yanında oldukça geride kalıyor. Ancak asıl sorun burada değil. Microsoft, geliştirici olmayan kullanıcıların uygulama yapmaları için çeşitli araçlar sunuyor ve uygulama geliştirme için nakit tekliflerinde bulunuyor. Bazı firmalar, kendilerine ait web sitelerinin izinsiz olarak uygulamaya dönüştürülüp mağazada yayınlanmasından şikayetçiler, ancak Microsoft bu hareketinden vazgeçmiş gibi görünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!