22 Nisan Dünya Günü'ne Google'dan hareketli doodle

Güncelleme Tarihi:

22 Nisan Dünya Gününe Googledan hareketli doodle
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2013 09:55

Google 22 Nisan Dünya Günü için özel bir doodle hazırladı. 22 Nisan Dünya Günü , ilk olarak San Francisco'da 1969 yılında düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında John McConnell tarafından dünyamızın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla bir özel gün düzenlenmesi fikri ile ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

John McConnell, 22 Nisan Dünya Günü kutlamaları için tarih olarak ilk olarak ekinoks (gece ve gündüzün eşit olduğu) zamanı yani 21 Mart'ı önermişti.

Daha sonra ise çevre sorunlarına büyük bir kamuoyu ile tepki gösteren ilk hareket, Wisconsin Senatörü Gaylord Nelson’un desteği ile ve Denis Hayes'in organizatörlüğünde 1970'de 22 Nisan Dünya Günü'nün ilk kutlamaları olarak tarihe geçti.

Nelson, 1969 yılında dünya tarihinin en büyük çevre felaketlerinden biri olan Santa Barbara petrol sızıntısı ve öğrencilerin savaş karşıtı eylemlerinden etkilenmişti. O dönem 20 milyon kişinini katılımıyla kutlanan 22 Nisan Dünya Günü'ne bugün 1 milyar kişiyi aşkın katılım oluyor.

22 Nisan Günya Günü için yapılan kutlamalara yaklaşık 20 milyon kişi katılmış, birçok konferans ve sempozyum düzenlenerek, çevre sorunlarına dikkat çekilerek ABD’nin ilk 'Temiz Hava Yasası' ve 'Temiz Su Yasaları' hazırlanmıştı.

Google'dan 22 Nisan Dünya Günü için hareketli doodle

Arama motoru devi Google da bu özel günü unutmadı. 22 Nisan Dünya Günü'ne özel olarak tasarlanan hareketli doodle'da güneşin üstündeki play tuşuna basarak günü durdurabiliyorsunuz. Doodle'ın sol tarafındaki ağaçlar üzerinde fare imleciniz ile gezdiğiniz zaman ise ağaçlar önce yok oluyor sonra yeniden çıkıyor.       

22 Nisan Dünya Gününe Googledan hareketli doodle

Haberin Devamı

Gaylord Nelson

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!