İnternet Konferansı Eskişehir'de yapılacak

Güncelleme Tarihi:

İnternet Konferansı Eskişehirde yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2012 09:48

Dünya genelinde 908 milyon kayıtlı bilgisayara ulaşan internet, tüm yönleriyle İnternet Konferansı'nda tartışılacak.

İnternet Teknolojileri Derneği'nin (İNETD) düzenlediği 17. İnternet Konferansı (İNET-TR), bu yıl 7-9 Kasım tarihleri arasında Eskişehir'de düzenlenecek.
INETD Başkanı Doç. Dr. Mustafa Akgül'ün yaptığı açıklamaya göre, 1995'den beri her yıl ulusal boyutta düzenlenen İnternet Konferansı, Türkiye'de internetle ilgili grupları bir araya getirerek interneti tüm boyutlarıyla tanıtmak, geliştirmek, tartışmak, internet teknolojileri aracılığı ile toplumsal verimliliği artırmak amacıyla düzenleniyor.

17. konferans, bu yıl ilk defa Ankara, İstanbul ve İzmir'in dışında Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde Yunus Emre Yerleşkesi'nde iletişim bilimleri fakültesinde yapılacak.

İnternet, dünya üzerinde 2,4 milyar insanın katıldığı, 625 milyon web sitesinin, 230 milyon alan adının, 908 milyon kayıtlı bilgisayarın, bir milyarı aşkın üyeli sosyal ağların olduğu, bir paylaşım, öğrenme, üretim ve eğlence ortamı haline geldi.

İnternetin tüm yönleriyle tartışılacağı konferansta bu yıl “sosyal ağlar”, “yeni medya”, “internet ve demokrasi”, “internet yasakları”, “medya/bilgi okuryazarlığı”, ve “Fatih Projesi” konuları öne çıkacak.

Konferans 3 gün, 6 paralel salonda sürecek. Konferansta bildirilerin yanında atölyeler, eğitim seminerleri ve paneller yer alacak.

Fatih Projesi için ortak akıl arayışı

Konferansta Fatih Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), TÜBİTAK, bilişim ve eğitim sektörünün katılımı ile 3 ayrı oturumda tartışılacak.

Fatih Projesi kapsamında öğretmen eğitimi uzmanların katılımı ile bir forumda tartışılacak. Bu tartışmalarda bilişim ve eğitim sektörü Fatih Projesi için ortak akıl oluşturmaya çalışacak.

Konferansta ayrıca okullardaki bilişim eğitimi, “medya okuryazarlığı”, RTÜK, MEB kütüphaneciler ve akademisyenler tarafından tartışılacak. Yeni YÖK Yasa Taslağı kapsamında uzaktan eğitim bir panelde tartışılacak. Bunun yanında e-öğrenme uygulamaları da anlatılacak.
Türkiye'de “sosyal medyanın siyasete etkisi” 2011 seçimleri özelinde tartışılacak. “Yeni medya etiği”, “Yeni medya ve klasik gazetecilik ilişkileri” çeşitli oturumlarda irdelenecek. Sosyal medya e-ticaret ilişkisi çeşitli bildirilerde tartışılacak; internetin kapitalizme, demokrasiye ve örgütlenmeye etkileri bildirilerle tartışılacak.

Özgür yazılım daveti

Konferansta toplam 60 oturumda 14 panel, 20 seminer ve 13 bildiri oturumu yapılacak. İnternetin, ticari, hukuksal, sosyal boyutlarını kapsayan 40 bildiri arasında internetin tüm boyutları hakkında bildiri bulmak mümkün.

Eğitim seminerleri, bireysel, kurumsal, bilim adamı ve girişimceye yönelik olacak.

Seminerlerin önemli kısmı özgür yazılım etrafında olacak. Güvenlik, hacking, ters kod mühendisliği ve dijital delillerde semineler arasında olacak.

Konferansa katılım için inet-tr.anadolu.edu.tr adresinden kayıt olunması gerekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!