2015'te karşımıza çıkacak Android telefonlar

Güncelleme Tarihi:

2015te karşımıza çıkacak Android telefonlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2015 16:44

Apple’ın iPhone 6 modellerinden sonra gözler Android işletim sistemli akıllı telefonlara çevrildi. HTC, Samsung, LG, Sony ve Huawei’nin mart ayında tanıtacağı yeni modelleri inceledik. Yeni model akıllı telefonların fiyatları 1300 liradan başlayıp 2 bin 800 liraya kadar çıkıyor.

Haberin Devamı

BU yılın ilk akıllı telefon dalgası geliyor. Mart ayı başında Barselona’da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) tüm akıllı telefon üreticileri son geliştirdikleri modelleri meraklıların beğenisine sunacak. Ancak bu kez sahne Android işletim sistemi kullanan akıllı telefon markalarının. Apple’ın satış rekoru kırdığı son akıllı telefon modeli iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’tan sonra bu kez akıllı Android işletim sistemi kullanan rakipler öne çıkacak. HTC, Samsung, Sony, LG ve Huawei gibi teknoloji devlerinin geliştirdiği akıllı telefon modelleri, birçok farklı yeniliği de beraberinde getirecek. Bu yeniliklerin başındaysa yeni Android işletim sistemi var. Geçtiğimiz aylarda Android 5.0 Lollipop sürümünü duyuran Google, mart ayında tanıtılacak yeni akıllı telefonlarla kullanıcıların karşısına çıkacak.

FİYATLAR ARTACAK

Mart ayında tanıtılacak tüm akıllı telefon modellerin fiyatları önceki modellere göre biraz daha yüksek fiyatlarla raflarda yer alacak. Geçen yıla göre yüzde 10 artan dolar kuru, Türkiye’de satışa çıkacak yeni modellerin fiyatları üzerinde etkili olacak. Bu da akıllı telefon fiyatlarının ortalama 150 TL ile 250 TL arasında zamlanacağını gösteriyor. Örneğin geçtiğimiz yıl 2 bin 300 TL’den satışa çıkan bir akıllı telefon modeli, bu yıl 2 bin 500 TL civarından Türkiye’deki raflarda yer alacak.

2015te karşımıza çıkacak Android telefonlar

HTC One (M9)

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yılın en dikkat çeken akıllı telefon modellerinin başında HTC One (M8) vardı. HTC, önümüzdeki ayın başında bu modeli yenileyecek. HTC One (M9) adında olması beklenen bu yeni modelde, 5 inçlik ekran, Snapdragon 810 işlemci ve 3 GB’lık ram özelliklerine sahip olması bekleniyor. Bir önceki modelde olduğu gibi metal kasaya sahip olacak HTC One (M9), inceliğiyle dikkat çekecek. Bu modelin tahmini satış fiyatı ise 2 bin 500 TL ile 2 bin 800 TL.

2015te karşımıza çıkacak Android telefonlar

Haberin Devamı

Samsung Galaxy S6

Samsung mart ayı başında amiral gemisi modeli Galaxy S6’yı meraklıların beğenisine sunacak. Galaxy S6 hakkında çıkan haberler, Samsung’un sürpriz yapacağını gösteriyor. Buna göre Samsung, Galaxy S6’nın üç kenarında kavisli ekran kullanacak. 16 çekirdekli 64 bitli işlemciye sahip olması beklenen yeni akıllı telefon modelinde, 4 GB ram, 5.3 inç Ultra HD ekran, Android 5.0 Lollipop işletim sistemi ve 20 megapiksel arka kamera gibi özellikler olacak. Samsung Galaxy S6’nın fiyatının ise 2 bin 400 TL ile 2 bin 600 TL arasında olması bekleniyor.

2015te karşımıza çıkacak Android telefonlar

Sony Xperia Z4

Yeni akıllı telefonlar arasında en iddialı modellerinden biri Sony’den gelecek. Xperia Z4 adında olması beklenen Sony’nin yeni akıllı telefon modeli, 5.2 inçlik ekrana sahip olması bekleniyor. Xperia Z4’ün özellikleri arasında 20.7 megapiksellik kamera, 4GB ram, dört çekirdekli 1.5 GHz işlemci ve Android 5.0 Lollipop işletim sistemi bulunacak. Bu modelin satış fiyatının ise 2 bin 400 TL ile 2 bin 600 TL arasında olması bekleniyor.

2015te karşımıza çıkacak Android telefonlar

Haberin Devamı

LG G4

LG, amiral gemisi akıllı telefon modeli G4’ü mart ayında kullanıcıların beğenisine sunacak. 5.3 inçlik ekranla dikkat çekmeye hazırlanan LG G4, özellikle çözünürlük konusunda iddialı olacak. Yeni akıllı telefonun ekranı 3K olarak ifade edilen 1620x2880 piksele sahip olacak. Buna ek olarak dört çekirdekli 1.5 GHz’lik işlemci ve 4 GB ram, yeni akıllı telefonun özellikleri arasında. LG G4’ün tahmini satış fiyatı ise 2 bin 300 TL ile 2 bin 500 TL.

2015te karşımıza çıkacak Android telefonlar

Huawei Ascend P8

Çinli teknoloji markası Huawei, iddalı olduğu Ascend serisinin son modelini gelecek ay meraklılara sunacak. Ascend P8 adındaki yeni akıllı telefon modelinin, 5.2 inçlik ekrana sahip olması bekleniyor. 3 GB ram, 13 megapiksellik arka kamera ve Android 5.0 Lollipop işletim sistemi Huawei Ascend P8’in özellikleri arasında geliyor. Bu modelin satış fiyatının 1300 TL ile 1500 TL arasında olması bekleniyor.

Haberin Devamı

OYUN DÜNYASI

‘Attila’nın son savaşı

OYUNSEVELERİN en çok beğendiği oyunlar arasında yerini alan Total War’ın son bölümü satışa çıktı. Bu kez Attila adını alan bu bölüm, doğunun geniş düzlüklerinde, kıtlık, hastalık ve savaşların gölgesinde geçiyor. Bir savaşçı kral arkasında bir milyon atlıyla yaklaşan Attila’nın hedefi ise Roma’yı ele geçirmek. Sıra tabanlı stratejiyi gerçek zamanlı taktiklerle birleştiren Total War: Attila’nın bilgisayar oyununun satış fiyatı fiyatı 79 TL.

HAFTANIN TRENDİ

Güneş enerjili sırt çantası

GÜNÜMÜZÜN en büyük sorunlarından biri tartışmasız şarj sorunu. Şarj cihazını alanların sorduğu ilk soru ise “priz var mı” oluyor. Bu sorunu çözmek için harekete geçen KaliPAK adındaki şirket, güneş enerjili bir sırt çantası geliştirdi. Güçlü kapasitesiyle dikkat çeken güneş enerjili sırt çantası bir iPhone 6’yı 96 kez şarj edebiliyor. MacBook Air ise 17 kez şarj edilebiliyor. Bu da kullanıcıların şarj sorununu çözebilecek kapasite. Önümüzdeki dönemde satışa çıkacak çantanın satış fiyatı ise 1000 TL civarında olacak.

Haberin Devamı

UYGULAMA

‘Cep’lere panik buttonu

GÜVENLİK teknolojileri geliştiren Pronet, Panik Butonu uygulaması ile kullanıcıların herhangi bir acil durum anında lokasyon bilgilerini tek bir dokunuşla yakınlarına bildirebilmesini sağlıyor. Uygulamayı kullanmak için acil durumlarda ulaşılmasını istenen iki kişinin iletişim bilgilerini ilgili alanlara eklemek yeterli. Sonrasında oluşabilecek herhangi bir panik durumunda, uygulamayı açıp ekrandaki ‘Panik’ butona dokunulduğunda uygulama o an kişinin bulunduğu konumu tespit ederek, bilgileri adres ve koordinat olarak önceden sisteme girişte belirlenen iki kişiye otomatik olarak SMS ile gönderiyor. Tüm kullanıcılara ücretsiz sunulan uygulama Apple App Store ve Google Play’den indirilebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!