2014'ün en çok kazanan yeni CEO'ları

Güncelleme Tarihi:

2014ün en çok kazanan yeni CEOları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2015 10:56

Dev şirketlerin başına yeni geçen ama sadece 1 yılda servet kazanan isimler ve inanılmaz kazançları...

Haberin Devamı

Satya Nadella, Microsoft'un en tepesindeki yerine yaklaşık olarak bir yıl önce geçmişti ve 2014'teki diğer CEO'lar ile karşılaştırıldığında, en fazla gelire sahip olan olarak dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl 84.3 milyon dolar kazanan CEO, geri kalan bütün yeni CEO'ların önüne geçmeyi başardı ve hatta, genele bakıldığında, Dünya'daki en yüksek maaşı alan ikinci CEO olarak gözüküyor.

Nadella, ilk yılı süresinde yatırımcılara yüzde 24.3'lük bir kazanç getirdi ve hisse fiyatları, 2000 yılından beri en yüksek noktalarına ulaşarak 50.04 dolar fiyatına ulaştı.

Qualcomm'un da en tepesindeki isim olan yeni CEO'su Steven Mollenkopf ise, aynı dönem içerisinde 60.7 milyon dolar kazandı ve listede ikinci sıraya oturdu. Yeni CEO'ların üçüncü sırasında ise 26.6 milyon dolar ile Actavis'ten Brent Saunders bulunuyor.

Haberin Devamı

Genel olarak en yüksek maaşı alan CEO ise, Liberty Global'den Michael Fries.

İşletme modelinde büyük bir değişikliğe giden Microsoft gibi bir firma için, firmanın başında doğru kişinin bulunması, firmanın uzun dönem kararlılığı için oldukça önemli ve hisse sahipleri, bu yüksek bedellerin hak edildiğini düşünmekte. Ayrıca, bu değerler tamamen nakit olarak da değil. Genellikle bu ödemeler, birkaç yıl sonra sona eren hisse seçenekleri olarak sunulmakta ve böylelikle, CEO'ların kısa dönem hedeflerden ziyade uzun dönem başarılara odaklanmalarını sağlanmakta...

10 ÜNLÜ TEKNOLOJİ CEO'SUNUN ÇALIŞMA MASALARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!