Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
10 Şubat 2012 Cuma 05:40

 ADnet  
Reklam için
Hürriyet Anasayfa > Tüm Teknoloji Haberleri

En riskli ülke Türkiye

Paylaş Benimsayfam'da Paylaş
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
ANKA 2 Eylül 2010
En riskli ülke Türkiye
İnternet güvenlik firması AVG’nin geçtiğimiz günlerde ülkelere göre virüs ve kötü yazılım saldırılarına ilişkin yaptığı araştırmaya göre, dünyada bu tip internet saldırılarına en açık ülkenin Türkiye olduğunu ortaya koydu.

AVG’nin, temmuzun son haftasında 144 ülkede 127 milyondan fazla bilgisayarda yaptığı araştırma sonucunda, genel internet kullanımı konusunda dünyadaki en güvenli ve en riskli ülkeler açıklandı.

Araştırma, Türkiye’nin, Rusya ve Ermenistan ile birlikte ilk üçe girerek, 10’da 1 oranla en riskli ülke olduğunu gösterirken, 696’da 1 oranla en güvenli ülke olduğu belirlenen Sierra Leone’yi, Nijer ve Japonya takip etti.

Türkiye’nin oldukça üstünde kaldığı global virüs ortalaması ise, her gün, her 73 kullanıcıdan 1’inin virüs saldırısına uğrayabileceğini gösteriyor.

AVG, internette sörf yaparken virüs ya da kötü yazılımlara rastlamanın en önemli nedenlerinden birini, özellikle internetteki risk ortalamasının diğer ülkelerden daha yüksek olduğu Türkiye gibi ülkelerde, yasal olmayan sitelere girme eğiliminin daha yüksek olması olarak belirtti.

Bunun yanında dosya veya link paylaşırken daha dikkatsiz olunması ve İnternet kafelerin yoğunluğu da bilgisayarlara girebilecek virüsler için önemli etkenler olarak ifade ediliyor. Bu tür yazılımlardan kaçınırken dikkat edilecek noktalar ise şöyle sıralanıyor:

“Koruyucu virüs programlarını kullanmak, İnternet kafe gibi halka açık yerlerde bulunan paylaşıma açık bilgisayarlarda e-mail ve benzeri hesaplara girildiğinde, bilgisayar teslim edilmeden önce, girilen sitedeki hesabı ya da oturumu ve tarayıcıyı kapatmak ve bilgisayarda herhangi bir şifre ya da kişisel bilgiyi kaydetmemek.”

Laptop kullanıcıları için ise, bilgisayarı taşırken, içindeki önemli bilgileri yedeklemek ve hassasiyet gösterilmesi gereken bilgileri silmek etkili yöntemler arasında görülüyor. En riskli ve güvenli ilk beş ülke sıralaması ise şöyle:

EN RİSKLİ ÜLKELER

1. Türkiye: 10 kişiden 1’i

2. Rusya: 15 kişiden 1’i

3. Ermenistan: 24 kişiden 1’i

4. Azerbaycan: 39 kişiden 1’i

5. Bangladeş: 41 kişiden 1’i

EN GÜVENLİ ÜLKELER-

1. Sierra Leone: 696’ kişiden 1’i

2. Nijer: 442 kişiden 1’i

3. Japonya: 403 kişiden 1’i

4. Togo: 359 kişiden 1’i

5. Nambiya: 353 kişiden 1’i


  Yorum Sayısı 1 / 1     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Altan Apaydın 28/08/2010 - 13:47
Türkiye de hangi bilgisayara el attimsa (özel, cafe ve iş pc) hepsinde virüs, vorm veya trojan larla bulaimış. Kaçak yazılım kullanma, Windos güncellemelerini ciddiye almama, yoksun güvenlik bilinci, bilinçsiz pc kullanımı. Bunlarla başa çıkamayanlar Windows dan Linux a geçsinler.
Çok İyi %20 İyi %20 Normal %17 Kötü %20 Beğenmedim %19
Bu haberin diğer yorumcuları
YORUM ANALİZ
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 1 / 1     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Diğer Haberler
Yakala.Co
Hürriyet Kıyasla
Yenibir :)
Hürriyet Emlak
Hürriyet Oto
Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Hürriyet Aile Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH