Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
10 Şubat 2012 Cuma 02:56

 ADnet  
Reklam için
Hürriyet Anasayfa > Tüm Teknoloji Haberleri
Önceki Haber     Sonraki Haber

Bilgisayarınızı korurken dosyalarınızdan olmayın

Paylaş Benimsayfam'da Paylaş
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş
Selim Öztürk / hurriyet.com.tr 15 Mart 2010
Microsoft, kendi orjinal güvenlik yazılımı Microsoft Security Essentials'ın ismini kullanan sahte bir programa karşı kullanıcılarını uyardı.

Bilgisayarları internet üzerinden gelen olası tehditlere karşı koruyan güvenlik yazılımları, virüslere karşı etkin bir çözüm sağlıyor. Ancak her güvenlik yazılımına güvenmemenizde fayda var; zira bazı güvenlik yazılımları bilgisayarları korumak vaadiyle kullanıcıların karşısına çıksa da, aslında bilgisayarlara virüs bulaştırmaktan ve hatta kullanıcıların dosyalarını silmekten başka bir işe yaramıyor.

Microsoft da tam bu noktada geçtiğimiz günlerde kullanıcılarını uyardı: "Güvenlik yazılımımızın sahtesini yaptılar; dikkat edin, sakın yüklemeyin." Microsoft'un ücretsiz olarak kullanıcılarına sunduğu Microsoft Security Essentials, virüslere karşı bilgisayarları koruyan bir güvenlik yazılımı. Ancak bazı uyanıklar bu yazılımın ismini kullanarak kendi sahte yazılımlarını geliştirerek kullanıcılara sunmuş durumda.

"Security Essentials 2010" ismini taşıyan ve logo olarak Windows'un logosunu kullanan bu sahte yazılım, kendini başarıyla gizliyor. İsim benzerliğini kullanarak kullanıcıların bilgisayarına sızmaya çalışan bu sahte güvenlik programının aslında kendisi bir virüs ve kullanıcıların dosyalarına virüs bulaştırabiliyor, hatta silebiliyor. 

Bu programın sahte olduğunu belirlemek ise oldukça kolay. Öncelikle bu sahte programı bilgisayarınıza kurduğunuzda bir üst sürüm için kullanıcılardan ücret talep ediliyor. Oysa Microsoft'un kendi ücretsiz güvenlik yazılımının bir üst sürümü bulunmadığı gibi, kullanıcılardan da herhangi bir ücret talep edilmiyor.


Sahte antivirüs programı


Microsoft'un orjinal güvenlik yazılımı: Microsoft Security Essentials

Aslında Microsoft'un başına gelen bu olay ilk kez yaşanmıyor. Daha önce de bazı popüler güvenlik araçlarının sahte sürümlerinin geliştirildiği biliniyor.

SAHTE GÜVENLİK YAZILIMLARINDAN NASIL KORUNMALI

Sahte güvenlik yazılımları orjinalinden ayırmak bazı zamanlar oldukça kolay olsa da, özellikle yazılımlarla arası çok iyi olmayan kullanıcılar sahte araçları bir bakışta anlayamayabiliyor. Bu nedenle güvenlik yazılımı kurarken mutlaka güvenlik yazılımını geliştiren şirketin resmi web sitesine girmeli veya güvenilir web sayfalarından bu programları indirmelisiniz. Bunun dışında Microsoft Security Essentials, Kaspersky Internet Security, avast, Avira, Antivir, nod32 ve Norton gibi popüler güvenlik programlarını kullanmakta da sonsuz fayda var.

  Yorum Sayısı 3 / 24     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Digital Time Code 10/03/2010 - 16:10
sorunlu sitelere pardüsle giren virüs bulaşması sorununu unutur.
Çok İyi %20 İyi %20 Normal %19 Kötü %19 Beğenmedim %19
Kenan Demirkaya 10/03/2010 - 16:31
Millet kendini hangi tehlikeden koruyacağını şaşırmış durumda..Şimdide sanal saldırı..
Çok İyi %20 İyi %19 Normal %19 Kötü %20 Beğenmedim %20
Hannibal Barca 10/03/2010 - 15:01
wunpsftav.exe dosyası olarak bulaşıyo bilginiz olsun...
Çok İyi %21 İyi %18 Normal %19 Kötü %20 Beğenmedim %19
Bu haberin diğer yorumcuları
Murat Mert
serdar başman
ozan kantar
Burcu Yüksel
O. CEYLANDAĞ
Halil YILMAZ
Kemalizm Sonsuzdur
Alp Yücel
Fethi Yamaç
Mustafa Kemal
Java Sharp
sakinyorumcu Yıldırım
YORUM ANALİZ
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 3 / 24     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Diğer Haberler
Yakala.Co
Hürriyet Kıyasla
Yenibir :)
Hürriyet Emlak
Hürriyet Oto
Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Hürriyet Aile Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH