Teknoloji devleri aynı masada bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Teknoloji devleri aynı masada bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2013 14:34

Beyaz Saray'da teknoloji dünyasının önde gelen şirketlerinin liderleri bir araya geldi. Yahoo'nun CEO'su Mayer, Apple'ın CEO'su Cook, Google'ın başkanı Schmidt dahil birçok isim oradaydı.

Haberin Devamı

The Guardian'ın haberine göre Healthcare.gov internet sitesi için teknoloji dünyasının nabzını yoklamak ve fikir almak isteyen Beyaz Saray teknoloji devlerinin liderleriyle bir toplantı düzenledi. Ancak özellikle son haftalarda tartışma konusu olan ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın faaliyetleri toplantıya damgasını vurdu.

Aralarında Apple'ın CEO'su Tim Cook, Yahoo'nun CEO'su Marissa Mayer, Netflix'in CEO'su Reed Hasting, Google'ın CEO'su Eric Schmidt, Apple'ın CEO'su Tim Cook ve Farmville oyunuyla tanınan Zynga'nın kurucusu Mark Pincus aynı masa etrafında toplandı ve NSA'nın son zamanlarda çok eleştirilen faaliyetlerini tartıştı.

NSA dışında toplantı arkasında nelerin konuşulduğu bilinmezken, ABD Başkanı Barack Obama'nın ortamı yumuşatmak için sözü Netflix'in House of Cards dizisine getirdi ve 'umarım Reed, House of Cards'ın ikinci sezon bölümlerini getirmiştir' sözlerini kaydetti. Hastings ise bu söze karşılık 'sizin için bir misafir oyunculuk ayarlamak çok isteriz' cevabını verdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!