Teknokent’e yapay zeka laboratuvarı

Güncelleme Tarihi:

Teknokent’e yapay zeka laboratuvarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 16:56

Ankara Üniversitesi (AÜ) Teknokenti'nde, "yapay sinir ağları", "bulanık mantık", "android" gibi yapay zeka üzerine lisans ve lisans üstü düzeyde derslerin verileceği ve Ar-Ge çalışmalarının yapılacağı Samsung Yapay Zeka Laboratuvarı açıldı.

Haberin Devamı

AÜ Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, yapay zeka teknolojilerinin disiplinler arası bir bilim konusu olduğuna işaret ederek, tıptan uzay sanayine, mühendislikten sinir bilimlerine kadar çok geniş bir çerçevede bu teknolojilerin kullanıldığını anlattı. 

AKILLI TAKİP SİSTEMLERİ

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Daehyun Kim ise, “Yapay zeka, hızla hayata dahil olacak bir teknoloji. Akıllanacak tüm cihazlar birbirlerine sadece internetle değil, yapay zekayla da bağlı olacak. Bu nedenle bu laboratuvarı kurmaya karar verdik. İnanıyoruz ki bu laboratuvar, hem akademisyenlerin hem de öğrencilerin Türkiye’deki yapay zeka çalışmalarına öncülük etmeleri için gerekli altyapıya sahip olmalarını sağlayacak” dedi. Derin öğrenme, akıllı buzdolabı, akıllı giriş ve dosya yönetimi sistemi, EEG tabanlı quadcopter kontrolü ve akıllı takip sistemleri konularında da Ar-Ge faaliyetlerinin yürütüleceği laboratuvarda, öğrenciler yapay zeka alanında araştırma yapıp, kendi çalışmalarını geliştirebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!