Teknokent incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Teknokent incelemesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2017 13:59

Teknokent incelemesi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) bünyesindeki Teknokent'te incelemelerde bulundu.
Teknokent ziyareti esnasında Vali Karaloğlu'na AÜ Rektörü Mustafa Ünal ve ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin eşlik etti. Ziyarette Antalya Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Zeki Alagöz ve Genel Müdür Yrd. Öğr. Gör. İbrahim Yavuz proje faaliyetleri ve çalışmaları ile ilgili sunum gerçekleştirdi.
Teknokent'in 108 firma ve 570 personel ile faaliyetlerine devam ettiğini aktaran Alagöz, Teknokent'te 2016 yılı içerisinde 39 milyon TL bütçe ile 129 proje, bu zamana kadar ise toplamda 605 proje yürütüldüğünü kaydetti. Teknokent'in firmalara en önemli katkılarından birisinin Ar-Ge destekleri olduğunu belirten Alagöz, “2016 yılı içerisinde bölgede yürütülen faaliyetler sonucunda, 14 milyon TL kurumlar vergisi, 850 bin TL KDV muafiyeti, 6 milyon TL gelir vergisi muafiyeti, 500 bin TL SGK muafiyetinden faydalanılmıştır. Bu rakamlar, Teknokent'in firmalara sağlamış olduğu ekonomik katkının ne denli büyük olduğunu göstermektedir" dedi.
Sunum sonrasında Teknokent firmalarından elektrik-elektronik sektöründe faaliyet gösteren Desird Tasarım, sağlık sektöründe faaliyet gösteren 2016 yılı altın havan yatırım ödülü sahibi Naturmed ve turizm sektörüne yazılım geliştiren San Bilgisayar şirketlerini ziyaret eden Vali Karaloğlu, şirket yetkililerinden yürüttükleri Ar-Ge projeleri ve geleceğe yön veren teknolojileri hakkında bilgi aldı.
Vali Karaloğlu, Antalya'nın stratejik sektörlerinden birisinin ve hatta en önemlisinin yazılım sektörü olduğunu belirterek, Teknokent'te bu konuda çok önemli yatırım ve çalışmalar olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!