Teknik adam değişikliği etkiler

Güncelleme Tarihi:

Teknik adam değişikliği etkiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2007 17:48

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda kalan 3 maçlarından 2'sini sahalarında oynayacaklarını anımsatarak, bundan sonrası için her şeyin kendi ellerinde olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Brezilyalı teknik adam, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki basın toplantısında, yarınki maçta PSV Eindhoven'a karşı kazanmaları durumunda rakipleriyle olan puan farkını 4'e çıkaracaklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Her maçı kilit maç olarak görebiliriz. Maç ayırmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Yarın kazanırsak bizim için büyük avantaj olacak. Biz şu anda kendimize bağımlıyız. 3 maçtan 2'sini sahamızda oynayacağız. Bu maçlardan galip ayrılırsak bir üst tura çıkacağız. Bu da bizim için iyi bir avantaj. İstatistiklere bakıldığında kendi evinde iyi sonuçlar alan takımların genelde üst tura çıkan takımlar olduğunu görebiliriz.”
Zico, “Grup birinciliğinde gözünüz var mı” sorusuna da “Elbette ki başladığınız zaman hep en iyisini hedeflersiniz. Ben ayrıca her şeyi olumlu düşünen, iyimser bir insanım. Birincilik en iyi sonuçsa neden olmasın. Amacımız hep en iyi sonuçları alıp çıkmak” yanıtını verdi.

“ÇEKİŞMELİ BİR MAÇ OLACAK”

Brezilyalı çalıştırıcı, yarınki mücadelenin Eindhoven'daki gibi çekişmeli geçeceğini düşündüğünü söyledi.

Haberin Devamı

İki ekibin de büyük olduğunu ve her zaman galibiyet düşündüklerini ifade eden Zico, “Elbette ki çekişmeli bir maç olacağını düşünüyorum. Yarınki maçta saha faktörü olarak etkileneceğimizi sanmıyorum. Hollanda'da bana göre haksız bir karar vardı, Deivid'in kırmızı kartı. Umarım bu tip şeyler maçı etkilemez” dedi.

Şampiyonlar Ligi'ndeki her maçın önemli olduğunu kaydeden Fenerbahçe Teknik Direktörü, bu tip maçlarda, dikkat, azim ve kararlılıktan birisinin eksik yapılamayacağını anlatarak, “Bu söylediklerimizin olacağı bir gece geçirmemiz gerekiyor. Bunun sonucunda da alacağımız bir galibiyet, bizim bir üst tur olasılığını çok büyük derecede artıracak” diye konuştu.

PSV'DEKİ TEKNİK ADAM DEĞİŞİKLİĞİ

Ronald Koeman'ın PSV Eindhoven'daki görevini bırakmasının takımı etkileyip etkilemeyeceği sorusuna Zico, şöyle yanıt verdi:
“İki takım da birbirini tanıyor ve büyük ekipler. Teknik adam değişikliği yolun ortasında yapıldığı zaman belki belirli bir şekilde etkilenme olabilir. Ancak PSV'nin tecrübesi ve kaliteli oyuncuları var. Önemli olan her zaman saha içinde yapılandır.”

LUGANO VE DEIVID'IN YOKLUĞU

Cezaları nedeniyle yarınki mücadelede forma giyemeyecek Lugano ve Deivid'in eksikliğinin takımı etkileyeceğini düşünmediğini anlatan Zico, bu oyuncuların yerlerine forma giyeceklerin gerekeni yapacağını düşündüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Sezona başlarken bu gibi faktörleri düşünerek takımın tümünü hazırlamak için çalıştıklarını kaydeden Zico, “Bu tip zamanlarda etkilenmeyecek bir ekip kurmaya çalışıyoruz. Ben inanıyorum ki bu oyuncuların yerine oynayacaklar en az onlar kadar etkili olacaklardır” dedi.

Zico, iki oyuncunun yerine kimleri görevlendireceği sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Beşiktaş maçının halen tartışıldığı ifade edilerek, takımı nasıl yarınki maça motive ettiği sorusuna da Brezilyalı teknik adam, “Beşiktaş maçını oynadık ve bitti. Maçı biz kazandık. Benim görüşüme göre maçtan sonra ertesi günden itibaren yarınki maçı düşünmeye başladık. Geçmiş geçmişte kalmıştır. Önemli olan sonraki maçtır. Bizim yaptığımız da böyle” şeklinde yanıt verdi.

Haberin Devamı

Önemli Avrupa sınavları öncesinde derbilerin ertelenmesi konusunda ne düşündüğü sorusunu da Zico, “Bu tip kararlar yetkisi olan kişilere aittir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta var. Bu da Türk futbolunu temsil eden takımlardır. Belki arada belirli kararlar alınabilir. Fakat bunların kararını verecek olan kişiler elbette bizler değiliz” diye yanıtladı.

Gruptan çıkılması durumunda elindeki kadroyu yeterli bulup bulmadığı sorusuna Zico, “Adım adım gitmeliyiz. Önce önümüzdeki hedefleri gerçekleştirmeliyiz. Sonuçlara göre bu konulara yorum yaparız” yanıtını verdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü, gruptaki rakiplerinden Inter'in oyuncusu Figo'nun sakatlığına da üzüldüğünü belirterek, “Kendisini seviyorum, benim iyi arkadaşım. Böyle kaliteli bir oyuncunun sahalardan uzak kalacak olması beni üzüyor açıkçası” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!