Tekne Su Almaya Başlayınca Sahil Güvenlik Yetişti

Güncelleme Tarihi:

Tekne Su Almaya Başlayınca Sahil Güvenlik Yetişti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 13:33

FETHİYE'DE 69 SURİYELİ YAKALANDI

Muğla’nın Fethiye ilçesinden yasadışı yollarla Yunanistan’ın Rodos adasına kaçmaya çalışan aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu 69 Suriyeli kaçak göçmenin bindikleri 10 metrelik tekne su almaya başlayınca imdatlarına Sahil Güvenlik yetişti.
Edinilen bilgilere göre; sabaha karşı Fethiye’de bir koydan 10 metrelik oldukça eski Amerikan bayraklı seyling yata bindirilen 18’i çocuk, 12’si kadın, 39’u erkek toplam 69 suriyeli kaçak göçmen yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Rodos adasına hareket etti. Sahil Güvenlik bot komutanlığına bağlı sahil güvenlik 65 botu da devriye gezerken bu yatı fark edip takibe aldı. Amerikan bayraklı olan yat gemiler koyu dar boğaz mevkiine yaklaşık 5 mil uzaklıkta bir anda su almaya başladı. Yat aniden geriye dönmeye çalıştı. Bu sırada Sahil Güvenlik 65 botu yetişerek çocuk kadın toplam 69 kaçak göçmeni sahil güvenlik botuna alıp yattaki suyu boşalttı. Fethiye’ye getirilen 69 kaçak göçmen sahil güvenlik ve Jandarma tarafından bir bir ifadeleri alındıktan sonra doktor kontrolü için Fethiye Devlet Hastanesine getirildi.
Denizin çok kötü olması ve gece oldukça soğuk olmasından dolayı üşütmüş olan hasta 3 çocuk ile 2 kişi doktor Alp Arıkan tarafından muayene edildikten sonra ilaçları yazıldı. Doktor kontrolünden geçirilen 69 kaçak göçmen jandarmaya götürüldü. Polise teslim edilecek kaçak göçmenlerin göç idaresi yetkililerine teslim edileceği bildirildi. Kaçak göçmenlerin yasa dışı yollarla yurtdışına kaçırmaya çalıştığı iddia edilen K.S.H (49), jandarma tarafından gözaltına alındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!