Tekmecinin yeni savunması: İki kişilik yer kaplıyordu

Güncelleme Tarihi:

Tekmecinin yeni savunması: İki kişilik yer kaplıyordu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 23:01

Şort giydiği gerekçesiyle Ayşegül Terzi’ye tekme atan Abdullah Çakıroğlu dün çıkarıldığı duruşmada “Fazla bir şey hatırlamıyorum. Hatırladığım, iki kişilik yer kapladığıdır” dedi

Haberin Devamı

Çekmeköy’de bindiği otobüste Ayşegül Terzi’ye şort giydiği için tekme atan Abdullah Çakıroğlu’nun davasına Anadolu 40’ıncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün devam edildi. Hakkında zorla getirilme kararı bulunan sanık Çakıroğlu’nun arka kapıdan alındığı duruşma salonunda çok sayıda polis memuru hazır bulundu.

Ayşegül Terzi’nin avukatı Birsen Baş Topaloğlu “Bu suç tüm kadınlara karşı işlenmiştir. Biz kadınlar olarak güvende değiliz. Kendisi kadınlardan nefret ediyor. Dışarıda olması başka suçları işleyeceği anlamına da geliyor. Tutuklanmasını talep ederiz” dedi.

Sanık avukatı Şemsi Dak ise dava aşamasında Çakıroğlu’nun haksız yere tutuklandığını belirterek “Ortada bir mağdur ve sanık var. Bu bir emsal oluşturma davası değil. Müvekkilim manik depresif. Tanımadığı bir kadına tekme atmış. Daha önce tedavi görmüştür. Bu Adli Tıp Raporu gerçeği yansıtmamaktadır. Yeniden rapor hazırlansın” dedi.

Haberin Devamı

Sanık Çakıroğlu ise ifadesinde şunları söyledi: “Olayla ilgili bir şey hatırlamıyorum. Normalde ilaç kullanıyordum. Olay günü ilaçlarımı kullanmamıştım. Fazla bir şey hatırlamıyorum. Hatırladığım, iki kişilik yer kapladığıdır” dedi. Çakıroğlu önceki duruşmada ise “Oturuşu müstehcendi”.demişti.
Mahkeme sanığın tutuklanma talebini ve sanık avukatının Abdullah Çakıroğlu hakkındaki Adli Tıp Kurumu raporuna yaptığı itirazı reddetti. Olay günü darp edilen Ayşegül Terzi hakkındaki Adli Tıp Kurumu raporunun hazırlanmaması nedeniyle duruşmayı ertelendi.

Tekmecinin yeni savunması: İki kişilik yer kaplıyordu

KADINLAR DESTEK İÇİN ADLİYEDE

Ayşegül Terzi’ye destek olmak için adliyeye gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri açıklama yaptı. Adliye önünde “Laiklik için direneceğiz” pankartı açan grup adına konuşan Meltem Figen “Biz istediğimizi giyme, istediğimiz yerde istediğimiz zamanda bulunma hakkını kimseye teslim etmeyeceğiz. Sanığın bu davadan alacağı ceza tüm yaşam hakkımıza gasp edenler için emsal teşkil edecektir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!