Tekirdağ'da 'Otizm ayında farkındalık' etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağda Otizm ayında farkındalık etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2017 18:48

Tekirdağ'da 'Otizm ayında farkındalık' etkinliği

Haberin Devamı

 

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRRDAĞ'da düzenlenen 'Çevremizi temiz tutalım, Otizm ayında farkındalık yaratalım' etkinlikte, otizmli çocuklar, halk oyunları gösterisi ve çevre temizliği yaptı.

Tekirdağ'ın merkez Süleymanpaşa İlçesi ile Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Tekirdağ Şubesi işbirliği ile 'Çevremizi temiz tutalım, Otizm ayında farkındalık yaratalım' adı altında etkinlik düzenledi. Etkinliğe Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, ZİÇEV yetkilileri, otizmli öğrenciler ve aileleri katıldı.
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, ZİÇEV'e teşekkür ederek, "Sivil toplum örgütlenmesinin demokrasilerde ne kadar katkısı olduğunu biliyoruz. ZİÇEV önemli bir sosyal yaraya parmak basan, çözüm arayan, katkı veren, gönüllü ve sevgi dolu insanlardan oluşan bir vakıf. Biz ZİÇEV'le beraber çalışmaktan, ZİÇEV'lilerle hemşeri olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. İki önemli nokta var. Bir tanesi, çevre-otizm ilişkisi ki bu etkinlikte vurgulanan odur. Gerçekten dünyanın doğallığı bozuldukça insanların da doğasında, genlerinde bozulmalar oluyor. O bakımdan bugün otizmli kardeşlerimiz önemli bir ders vererek, çevreyi temizleyecekler ama o çevrenin de temiz kalmasını isteyecekler. Diğer konu da toplumun bir gerçeği olan bu kardeşlerimizin üretken hale gelmesi, ürettikleri ile geçinebilir duruma gelmesidir. Bu konuda da bir çalışmamız devam ediyor. Şu anda açıklamayacağım ama bir ay içinde belediyemizin bünyesinde bu çocuklarımızın bir kısmını üretime katacak bir atölye çalışmamız olacak. Hiç kimse dünyaya farklı olarak gelmiyor, herkes insan olarak dünyaya geliyor. Ama farklı özelliklerimiz var. Hepimiz insanız ve birbirimizi bir bütün olarak kucaklamak bizim insanlık görevimiz. Ben bu topluma ders verdikleri için, daha az şanslı olan otizmli kardeşlerime teşekkür ediyorum ve Süleymanpaşa'nın onlar kadar temiz olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, tören otizmli öğrencilerin halk oyunları gösterileri, otizmle ilgili şiir dinletisi, müzikli tiyatro ile devam etti. Etkinlik, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve törene katılan vatandaşların da katılımı ile otizmli öğrencilerin Hükümet Caddesi boyunca süpürgelerle çevre temizliği yapması ile sona erdi. Hükümet Caddesi esnafları ve yolda yürüyen vatandaşlar da otizmli çocuklara alkışları ile destek verd
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!