Tekirdağ'da mübadele döneminin evleri 'Miras Atölyesi' ile hayat bulacak

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağda mübadele döneminin evleri Miras Atölyesi ile hayat bulacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2017 16:34

Tekirdağ'da mübadele döneminin evleri 'Miras Atölyesi' ile hayat bulacak

Haberin Devamı

Ruhan YALÇIN / TEKİRDAĞ, (DHA) - TEKİRDAĞ'da mübadele döneminden kalan Uçmakdere ve Gaziköyü'ndeki toplam 99 tarihi ev restore edilerek, gelecek nesillere aktarılacak. 
Tekirdağ'ın Uçmakdere ve Gaziköyü'nde mübadele döneminden kalan toplam 99 ev Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Miras Atölyesi' projesi kapsamında aslına uygun olarak restore edilecek. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 'Miras Atölyesi' projesi Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGEM) tarafından düzenlenen Etkin Belediye Proje Yarışmas'ında, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile birlikte birincilik ödülünü paylaştı.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, projeyi yürüten Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Dilşat Ergin ile evlerin bulunduğu Uçmakdere ve Gaziköyü'ne giderek incelemelerde bulundu  Evlerin restorasyonuna Eylül ayında başlanacağını belirten Başkan Albayrak, projenin kırsal turizm ve eko köy projesi anlamında çok önemli bir proje olacağını söyledi. Albayrak şöyle dedi:
"Uçmakdere Köyü bu anlamda bizim için çok önemli, burada şu andan projeye 52 ev, Gaziköy'de de 47 tescilli ev ilk etapta projeye dahil edildi. Bu projeyi tamamlayıp yerli ve yabancı turizme açmak istiyoruz. Ancak bu projeyi yaparken de ana hedefimiz bu köylerde yaşayan insanlarla beraber bu işi yürütmek istiyoruz. Buradaki köylülerimiz buna benzer kırsal turizmin yapıldığı yerlere götürüp yerinde anlattık. Ve şimdi 'Miras atölyesi' projesinin 1 ve 2 etap olmak üzere uygulamaya başlayacağız. Ve biz bu projelerle Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGEM) tarafından birincilik ödülü aldık."
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşat Ergin de, amaçlarının kırsal SİT alanı içindeki yapıları onarıp, gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyledi. FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!