Tekirdağ'da eski iskele vatandaşların hizmetine sunma çalışmaları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağda eski iskele vatandaşların hizmetine sunma çalışmaları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2018 12:32

Tekirdağ'da eski iskele vatandaşların hizmetine sunma çalışmaları sürüyor

Haberin Devamı

 

TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi,  eski iskeleyi vatandaşların hizmetine sunmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, sahil dolgu alanında yapılan çalışmalarla Süleymanpaşa sahiline yeni bir çehre kazandırıp, vatandaşların hayat standartlarının en iyi seviyeye yükseltilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.Alan, düzenleme çalışmalarının ardından vatandaşlardan ilgi görürüken, belediye alanda peyzaj ve rekreasyon düzenlemeleri kapsamında, halen aktif olarak kullanılmayan atıl durumdaki iskelenin, bakım, onarım, gerekli aydınlatma ve güvenlik önlemlerinin alınarak yürüyüş, seyir ve balık avlama gibi amaçlarla vatandaşların hizmetine sunulması için gerekli çalışmalarını sürdürüyor.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın da davet edildiği Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketinin 2017 yılında Tekirdağ'da düzenlediği yönetim kurulu toplantısında, iskele konusu gündeme gelmiş ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından talep yapılmıştı.  Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi'nin yazılı olarak başvuru yapılması kararının ardından, 02.06.2017 tarihinde Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi'nden gezi, seyir, balık avlama gibi amaçlarla Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne devri ya da tahsisi talep edildi. Konu iskele özelleştirme kapsamında değerlendirileceğinden, Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi'nin Özelleştirme İdaresine 12.06.2017 tarih ve 3634-2314 sayılı yazı ile görüş soruldu.Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından III. Etap Sahil Dolgu Alanı çalışmaları için talep edilen eski iskelenin özelleştirme kapsamı dışında kaldığı öğrenildi. Yerin devir tahsisi konusunda nihai karar bekleniyor.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!