Tekirdağ'da down sendromlular madalya için yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağda down sendromlular madalya için yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 15:09

Tekirdağ'da down sendromlular madalya için yarıştı

Haberin Devamı

Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA)- TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı'nın (ZİÇEV) 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü nedeniyle sahil dolgu alanda düzenledikleri ‘Artı bir farkla koşuyoruz’ etkinliğinde, down sendromlu çocuklar, 47 metre mesafeyi madalya için koştu.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfının (ZİÇEV) 21 Mart dünya Down Sendromlular Günü nedeni ile sahil dolgu alanda yapılan etkinlikte Down sendromlu çocuklar çalan müzik eşliğinde gönüllerince dans edip eğlendi. Aileleri ile birlikte etkinliğe katılan yaklaşık 50 sendromlu çocuk ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak "Artı bir farkla koşuyoruz" sloganı ile hazırlanan parkurda 47 metre koştular.
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak, yarışı kazananının sevgi olduğunu ifade ederek, “Aramızdaki bir sayı farkın fark olmadığının anlaşıldığı bir gün olması temennisinde bulunuyorum. Farklı olmanın normal bir şey olduğunu ve down sendromlu çocukların toplumdan dışlanmaması gerekiyor. Onlar acıma duygusu gelişmiş, çıkarcılık, bencillik gibi duyguları olmayan, karşılıksız seven, yalan söylemeyen ve sadece sevilmeyi hak eden bireylerdir. Onlarla hayat daha anlamlı, daha renkli ve eğlencelidir. Down sendromlu bireylerin sevgileri sonsuz, saf ve gerçektir. Onlar bizi karşılıksız sever” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Down Sendromlu çocuklar alanda hazırlanan masa da ıspanaklı yumurta pişirme yarışması yaptı. Yarışma sırasında göbek atıp oynayan çocuklar, renkli balonları göz yüzüne bırakarak gönüllerince eğlendi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!