Tekirdağ'da "57. Alay Yürüyüşü"

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağda 57. Alay Yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 17:12

- 57. Alay'ın Çanakkale'ye deniz üzerinden yola çıkışının yıl dönümü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ (AA) - Çanakkale Savaşları'nda gösterdikleri kahramanlıkla destanlaşan ve Mustafa Kemal Atatürk tarafından sancağı verilen 57. Alay'ın Tekirdağ'dan Çanakkale'ye yola çıkışının yıl dönümü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca düzenlenen "57. Alay Yürüyüşü", Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan, Tekirdağ Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek ile çok sayıda daire başkanı, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla Köprübaşı Meydanı'ndan başladı.

57. Alay'daki askerlerin isimlerinin yazıldığı dövizlerle ve "Dönmeyi Düşünmediler" pankartıyla yürüyen kortejdekiler, 5. Kolordu Bölge Bandosu eşliğinde Hükümet Caddesi üzerinden sahil dolgu alanına geldi.

Haberin Devamı

Albayrak, burada yaptığı konuşmada, 23 Şubat'ın Mustafa Kemal tarafından Tekirdağ'da kurulan 19. Fırka ve 57. Alay'ın, Çanakkale Savaşları'na katılmak için yola çıktığı, Tekirdağlılar tarafından sevinç ve coşkuyla uğurlandığı gün olduğunu söyledi.

57. Alay'ın Tekirdağ'da kurulmasının Tekirdağlılar için büyük bir onur ve gurur kaynağı olduğunu ifade eden Albayrak, "Tam 100 sene evvel bugün, Tekirdağ İskelesi'nden Halep Vapuru ile yola çıkıp Eceabat'a varan ve Çanakkale Kara Savaşları'nda yaptıkları kahramanlıklarla savaşın kaderini değiştiren bu alayımızın aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Bugün burada toplanmamızın nedeni de bu kahramanlarımızı bir kez daha yad etmek, 57. Alay'ımıza ve onun kurucusu olan Mustafa Kemal'e bir kez daha minnettarlığımızı ifade etmektir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!