Tekir Yaylası muhalefeti

Güncelleme Tarihi:

Tekir Yaylası muhalefeti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2008 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Kayseri’nin Tekir Yaylası’ndaki geleneksel Erciyes Zafer Kurultayı’nı toplamama kararı, MHP muhaliflerinin bir kez daha Bahçeli ve yönetime karşı bayrak açmalarına yol açtı.

Muhalifler Bahçeli yönetimini, "reddi miras"ta bulunmak ve MHP’yi tasfiye etmekle suçladılar. MHP yönetimine muhalif ülkücülerin yayın organı konumundaki Yeniçağ Gazetesi, Erciyes Kurultayı’na ilişkin kararı, "Alparslan Türkeş’in mirasını ret" olarak niteledi. Yeniçağ’ın Ankara Temsilcisi ve yazarı Sabahattin Önkibar, bu kararı, "MHP adım adım tasfiye ediliyor. Bugünkü MHP yönetimi liderliği tasfiye görevlileri. Erciyes Kurultayı hafızalardan çıkarılıyorsa; pekala üç hilal da askıya alınır" diye yorumladı. Önkibar, "Dramatik olan bütün bunları koca ülkücü camianın uslu bir ’koyun’ gibi seyrediyor olmasıdır" suçlamasında bulundu.

Kurbağa haşlama

Bahçeli’nin bakan yaptığı, ancak daha sonra partiden ayrılan Enis Öksüz, MHP’ye ve ülkücülere "Kurbağa haşlama" metodu uygulandığını savunarak MHP’nin ve ülkücülerin tarihe gömülmek istendiğini öne sürdü. Öksüz, "Dün Ecevit’in peşinden gidildi, bugün Erdoğan’ın peşinden gidiliyor" dedi.

MHP raydan çıktı

Eski bakan Ramazan Mirzaoğlu da MHP’nin raydan çıktığını savunarak, "Erdoğan ne zaman sıkışsa, Bahçeli ona stepnelik yapıyor" diye konuştu. Hüsnü Yusuf Gökalp, "Kurultay’ın bitirilmesi ihanet" yorumunu yaparken, Bahçeli’nin karşısına iki kez Genel Başkan adayı çıkan Ramiz Ongun ise "Bahçeli, gelen talimatı uyguluyordur" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!