Tekerrür

LİVERPOOL’un hocası Hudgson, pazartesi oynayacağı Manceshter City maçını daha fazla önemsemiş olmalı ki aslarının çoğu yanında.

Haberin Devamı

Gerçi sahadaki oyuncularının hepsi de birer yıldız. Yeni transfer edilmiş oyuncularının adaptasyonlarının zaman alması, Trabzonspor’un lehine olur mu diye aklımızdan geçirmedik değil. Ancak klasik hastalığımız olan “topu ayağımızda gereksiz tutmak” yine başımıza bela. Pres yemeden pas vermiyoruz. Basit oynamak varken macera arıyoruz. Oysa Hudgson’ın bu kadrosuna kendi ilk on biri bile şaşırmış. Trübünler uğuldamaya başlamış ve neredeyse takımlarını ıslıklayacaklar. Ama nasıl yapıp da her Avrupa kupası maçında becerdiğimiz gibi bir hatayla rakibe gol ikram ediyoruz. Üstelik tam devre biterken. Çabuk oynayıp Anfield Road’daki şaşkınlıktan faydalansak Trabzonspor büyük bir avantajla evine dönecek..
Beraberlik olabilirdi
Şenol Güneş’in Umut tercihi rakibin duran toplarına önlem. Umut solda oynayıp fırsat buldukça Teofilo’ya yardıma gidiyor. Colman orta sahanın serbest adamı. Glowacki Trabzonspor defansına denge getirmiş. Soğukkanlı müdaheleleri ve oyun kuruluşundaki becerisi takımına büyük katkı sağlıyor. Defansta bir diğer başarılı adam çalışkan Serkan. Ters kademelerdeki başarısı rakibin alanını daraltıyor. Alanzinho değişikliği takıma hareketlilik kattı. Bir de kazanılan toplar ve gol pozisyonlarını değerlendirse Trabzonspor’un beraberliği yakalaması işten değil.
Uyum sorunları var
Joe Cole rakibin en etkili oyuncusu. Sağa sola deplase olarak pozisyon arıyor. Onu boş bırakmak Trabzonspor’a pahalıya mal oldu. Türk futbolunun baş belası da yan toplar. Yoksa bu Liverpool kadrosunun Trabzonspor’dan fazla bir üstünlüğü yok. Rodrigez, Poulsen ve Jovanoviç daha takımlarına uyum gösterememişler.
İlk maçta Hudgson’un sürpriz kadrosuna bileti kesemedik ama Trabzonspor seyircisini de arkasına alarak içeride bu Liverpool’u eleyebilir. Güçlü takımları Karadeniz’de dize getirmeyi başaran Trabzonspor’dan tek beklentimiz var. Tarihin tekerrür etmesi.

BEĞENDİM

Haberin Devamı

Mağlubiyete rağmen maçın skorunu

BEĞENMEDİM

Gereksiz pas hataları ve topun ayağında fazla tutulmasını

DİKKAT

Liverpool’un kadro genişliği, ikinci maça tam kadro çıkabilirler

Yazarın Tüm Yazıları