Tekerlekli sandalyede İspanya darbesi

Güncelleme Tarihi:

Tekerlekli sandalyede İspanya darbesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2012 09:35

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda mücadele eden Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı, İspanya'ya 67-64 yenildi.

Basketbol Arena'da oynanan maça milli takım, Özgür Gürbulak, İsmail Ar, Deniz Acar, Cem Gezinci ve Kaan Dalay ilk 5'iyle başladı.

Milliler, ilk 3 dakikayı 7-0 önde geçti. Bulduğu basketlerle farkı azaltan ve son 25 saniyeye 13-11 üstün giren İspanya'ya İsmail Ar'ın üç sayılık basketiyle karşılık veren Türkiye, ilk periyodu 14-13 önde kapadı.

İkinci periyotta yeniden öne geçen İspanya'ya karşılık vermekte gecikmeyen ve bu periyotta da rakibinden fazla sayı üreten milliler, devreyi 30-27 üstünlükle tamamladı.

Üçüncü periyoda Ferit Gümüş ve Deniz Acar'ın basketleriyle giren Türkiye, farkı 7 sayıya kadar çıkardı: 34-27. Pazo ve Zarzuela'nın sayılarıyla farkı ikiye indiren ve 25. dakikada 37-36 öne geçen İspanya, periyodu da 48-43 üstün kapadı.

Son periyotta farkı korumasını bilen İspanya, karşılaşmadan 67-64 galip ayrıldı ve çeyrek finale çıkmayı garantiledi.

Karşılaşmada Özgür Gürbulak 18, Aytaç Ercan ve Cem Gezinci 12 sayıyla oynadı.

Grupta ABD ve İtalya'yı yenen, Avustralya ve İspanya'ya yenilen Türkiye, 6 puanla 4. sırada yer alıyor. Milli takım, gruptaki son maçında yarın TSİ 21.00'de Güney Afrika ile karşılaşacak.

Bu arada karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan da tribünden izledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!