Tekelioğlu kütüphanesi modernleşti

Güncelleme Tarihi:

Tekelioğlu kütüphanesi modernleşti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 11:02

Tekelioğlu kütüphanesi modernleşti

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - KÜLTÜR ve Turizm İl Müdürlüğü'ne bağlı Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi yeni yüzüyle hizmet vermeye başladı. İki yıl süren tadilat sonucunda modernleştirilen, ünite sayısı artırılan, hizmetleri çeşitlendirilen, kütüphanenin girişinde bir de sanat galerisi oluşturuldu, bahçeli kafeteryası halka açıldı.

Yenilenen Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi'nin çok amaçlı salonunda tiyatro, münazara, konferans, panel, bilgi yarışması gibi kültürel faaliyetler ağırlıkta olacak. Girişteki galeri bölümünde resim, ebru, seramik, geleneksel el sanatları sergileri açılacak, uygulamalı sanat çalışmaları yapılacak, şiir dinletisi, kitap imza günleri düzenlenecek.
ANTALYA İÇİN KAYNAK KİTAPLIK
Kütüphanede, Antalya ile ilgili tüm kaynakların, geçmişe ait fotoğrafların bir arada yer aldığı kent belleği oluşturulması çabasına katkı sağlayacak bir de Antalya kitaplığı bulunuyor. 14 yaşa kadar çocukların faydalanabileceği çocuk bölümüne de yer verildi. Bu bölümde tarih, coğrafya, felsefe, din, bilim, sağlık, hikâye, masal, roman türü kitaplar yer alıyor. Çocuklar bu bölümden 15 gün süreyle en fazla 3 kitap ödünç alıp evde okuyabiliyor, kaynaklarla ders çalışabiliyor. Bölümde, okul öncesi alanlar da oluşturuldu, haftanın iki günü akıl oyunlarına ayrıldı.
ENGELLİYE GÖR-İŞİT HİZMETİ
Engelli bireyler de unutulmadı. Onlar için de 'Gör-İşit Bölümü' hizmete girdi. Gönüllü okuyucular, stüdyoda özel bireyler için seslendirme-kayıt işlemleri yapıyor, eye-pal solo cihazıyla kitaplar seslendiriliyor, bilgisayar, internet ihtiyaçları da gideriliyor. Az gören bireyler de masaüstü büyüteç sistemlerinden yararlanıp, kitap, gazete, dergi okuyabiliyor.
GÜNLÜK GAZETE-DERGİLER
Süreli yayınlar bölümünde de günlük, haftalık, aylık ulusal gazeteler, Antalya'da yayımlanan tüm yerel gazeteler yer alıyor. Kütüphaneye üye olanlar, yazılı basında yer alan haberleri takip edebiliyor, arşivlenen geçmiş tarihlere ait gazete- dergilerden de faydalanabiliyor. Okuyucu, sessiz ortamlarda ders çalışıp, gazete okuyabiliyor. Okuyuculara ücretsiz internet hizmeti de sağlanıyor.
TESİSLERE GEÇİÇİ KÜTÜPHANE
Ayrıca, Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesi'nden Antalya'nın tatil ve turizm şehri olması nedeniyle kamu kurumlarına ait turistik konaklama tesislerine de çeşitli kaynak kitaplar, gazeteler, dergiler taşınıyor. Tesislerde oluşturulan geçici kütüphanelerden farklı şehirlerden gelip Antalya'da tatil yapan çocuk, genç, yetişkin herkes faydalanabiliyor.
GEZİCİ KÜTÜPHANE HİZMETTE
Kütüphaneye ulaşamayanlar uzak semtlerdeki öğrenciler ve yetişkinlerinde hizmet ayağına götürülüyor. Gezici kütüphane aracı bu amaçla yenilendi, tam donanımlı olarak her gün il merkezinde 7 ayrı nokta da hizmet vermeye başladı. Gezici kütüphane de 3466 adet kitap bulunuyor. Bu hizmetten yılda 10 bin kişinin faydalanması planlandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!