Tekel işçisi 4-C’ye ‘dur’ davası açtı

Güncelleme Tarihi:

Tekel işçisi 4-C’ye ‘dur’ davası açtı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2010 00:00

Tekel işçilerinin Türk-İş Genel Merkezi çevresindeki eylemi 64’üncü gününe girerken Tek Gıda-İş Sendikası da, 4 Şubat 2010 tarihli Bakanlar Kurulu kararının, geçici personelin 30 günlük süre içerisinde ilgili kurumlara başvurmasını öngören hükmünün iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay’da dava açtı.

Haberin Devamı

Yürütme hemen dursun
Sendikaca Danıştay’a verilen dava dilekçesinde, 4 Şubat 2010 tarihli “Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki Geçici Mahiyetteki İşleri Yürütmek Üzere Geçici Personel İstihdamı ve Bu Personele Ödenecek Ücretler Hakkında Karar”ın 2. maddesi (1/a) bendinde yer alan “30 günlük süre içinde” ibaresi, bunun dayanağı Bakanlar Kurulu Kararının 1. maddesinin 1. fıkrasında yer alan “30 gün içerisinde” ibaresinin iptali istendi. Dilekçede ayrıca davacı sendika  üyeleri açısından, 31 Ocak 2010 itibariyle iş akitleri kamu tarafından feshedilmiş ve 30 günlük sürenin 2 Mart 2010’da doluyor olması da gözetilerek, öncelikle idarenin savunması alınıncaya kadar yürütmenin durdurulmasına karar verilmesi talebinde bulunuldu.
2 bin işçi istiyor
İş sözleşmesi sonlandırılan Tekel işçilerinden 2 bininin 4-C’den yararlanmak için başvurduğu öğrenildi. Özelleştirmenin ardından 8 bin 247 Tekel işçisinin iş sözleşmesi sonlandırılmıştı. Bu işçilerden 2 bininin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/C maddesinden yararlanmak için başvurduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Baykal: Tekel işçisini de ‘Ergenekon’la korkuturlar

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Tekel işçilerine eylemlerini sürdürdükleri çadırları boşaltmaları yönünde tebligat yapıldığına işaret ederek “Yıldırma mücadelesinde şu ana kadar ortaya attıkları tehditler işlemedi. Kullanmadığı bir tehdit var. Nedir o? İşçilere desin ki ‘Sizi buradan alırım, Silivri’ye Ergenekon mahkemesine taşırım.’ Tek başvurulmamış tehdit budur. Önümüzdeki dönemde bakalım belki Ergenekon korkutur Tekel işçilerini” diye konuştu. CHP Meclis Grup toplantısında konuşan Baykal, Tekel işçilerinin sükunetle, sabırla, çile çekerek, bedel ödeyerek, bir acıyı yaşayarak, hak mücadelesini sürdürdüğünü belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!