Tekel büfesi sahibini önce vurup sonra yakanlar yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Tekel büfesi sahibini önce vurup sonra yakanlar yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 13:28

Tekel büfesi sahibini önce vurup sonra yakanlar yakalandı

Haberin Devamı

Ali AKSOYER/İSTANBUL,(DHA) ESENYURT'ta 6 ay önce sahibi olduğu tekel bayii içinde tabancayla vurulan daha sonra yakılarak öldürülen Ercan Gönülkırmaz (29) cinayetiyle ilgili 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin daha önce aynı dükkanda öldürülen akrabaları nedeniyle işyerinin açılmasını istemedikleri olayı bu nedenle yaptıkları öğrenildi. Olayla ilgili bir tabanca ve iki pompalı tüfek ele geçirildi. Şuçlamaları kabul etmeyen şüpheliler adliyeye sevk edildiler.

YANGINDA CİNAYET ORTAYA ÇIKMIŞTI

Esenyurt, İncirtepe Mahallesi,270 sokak üzerinde 17 Ocak 2017 tarihinde meydana gelen olayda bir yangın ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alevleri söndürdükten sonra içerden yaralı bir kişiyi çıkarmıştı. İşyeri sahibi olduğu öğrenilen Ercan Gönülkırmaz, ambulansla kaldırıldığı Esenyurt Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar bulunan ve dumandan zehirlenen Ercan Gönülkırmaz'ın ayrıca kalçasından ve kolundan ateşli silahla vurulduğu ortaya çıkmıştı. Bu gelişme üzerine olay yerinde yapılan incelemede 14 boş kovan bulunmuş ve olayın bir cinayet olduğu ortaya çıkmıştı.

AYNI İŞ YERİNDE DAHA ÖNCEDE CİNAYET İŞLENMİŞ

Polis olayla ilgili yaptığı soruşturmada cinayetin meydana geldiği iş yerinde 14 Ekim 2016 tarihinde Tayfun Özaği adlı kişinin öldürüldüğünü, son cinayetinde bu olayla ilgili olduğunu tespit etti.

İŞ YERİNİ AÇMAMASI İÇİN TEHDİT ETMİŞLER

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede Tayfun Özaği'nin öldürülmesinin ardından bazı kişilerin o zaman ki adı Rüzgar Kuruyemiş olan işyerinin sahibini işyerini açmaması için tehdit ettikleri belirlendi. Bunun üzerine eski işyeri sahibinin, çalıştırdığı kuruyemişçiyi, Ercan Gönülkırmaz'a sattığı tespit edildi. Ercan Gönülkırmaz'ında işyerini tekel büfesi olarak işletmeye açtığı bu nedenle şüpheliler tarafından tehdit edildiği öğrenildi.

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis yaptığı çalışmada olaya katıldıkları iddia edilen Servet T.(39), Mehmet T.(25), Murat F.(34), Akın Ö.(28), Saim Ö.(54), Nihat B.(29), Arif Rasim T.(34), Ali Ferdi K.(21) 'i gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan şüphelilerin olayla ilgili suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Polis şüphelilerle birlikte iki adet pompalı tüfek ele geçirdi. Poliste işlemlemleri tamamalanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!