Teke Tek

Fatih ALTAYLI
Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı'na kandırmaca

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i biliyorsunuz... Halk içine çıktığında, vatandaşların yanına sokulmasını engelleyen polislere ve koruma görevlilerine çıkışır:

‘‘Bırakın halkım yanıma gelsin’’ der.

Cumhurbaşkanı'nın halkla bu yakın teması koruma polisleri tarafından pek hoş görülmez. Çünkü en riskli andır. O an olabilecek bir saldırıda yapılabilecek bir şey yoktur.

Ancak korumalar Cumhurbaşkanı'na itiraz da edemedikleri için mecburen çekilirler ve Süleyman Bey halkıyla kucaklaşır.

Fakat uyanık koruma müdürleri bu işe de bir çözüm bulmuşlar.

Cumhurbaşkanı'nın huyunu bildikleri için, Demirel halk içine çıktığı zaman, çevresini saran kalabalığın ön saflarına 60-70 tane sivil giyimli polis koymaya başlamışlar.

Cumhurbaşkanı ‘‘Bırakın halkımla kucaklaşayım’’ dediği zaman korumalar çekiliyormuş ve Cumhurbaşkanı, halk zannettiği sivil giyimli polislerle kucaklaşıyor, onlara el öptürüyor ve onların dertlerini dinliyormuş.

Allah tarafından polisler Cumhurbaşkanı'na dert anlatırken polislerin içinde bulunduğu sıkıntılardan bahsetmiyorlarmış da, Süleyman Bey duruma uyanmıyormuş.

Eee, etme bulma dünyası...

Süleyman Bey yıllarca meydanlarda halkı kandırdı.

Şimdi meydanlarda koruma polisleri onu kandırıyorlar...

Ölüler de değerlidir

DISCOVERY Channel'da izledim. Amerikan ordusu yeni bir çalışma başlatmış.

Bütün askeri personelin DNA'ları bir bilgi bankasında toplanıyor.

Niye mi? Çünkü Amerikan ordusu, bir şehit ailesi için en acı şeyin evladının mezarına dahi sahip olamamak olduğunu ve mezar taşında isim yazmayan mezarlıkların şehitliklerde üzüntü kaynağı olduğuna karar vermiş.

Bu yüzden askerler hakkında DNA bankaları oluşturuluyor. Ve bir askerden geriye en küçük bir kalıntı bile kalsa, kimliğini tespit etmek mümkün olabiliyor.

İşin ilginci Amerikan ordusu bunu geriye dönük bir çalışma haline de getirmiş. Vietnam Savaşı'nda yakını ölen ve ölüsü teslim edilemeyen ailelerden, ölen askerin birinci derece yakınlarından DNA örneği alınarak bankaya koyuluyormuş.

Ardından da Vietnam'da çatışmalara katılan görgü tanıklarından bilgi toplanarak, Vietnam'da arazi taramaları yapılıyormuş. Çok özenli yapılan bu taramalarda bulunan kemiklerden alınan DNA'lar, ailelerden alınan DNA'larla karşılaştırılarak ölenin kimliği bulunuyor ve isimli bir mezar taşı hazırlanıyormuş.

Bu projeye yüz milyonlarca dolar akıtan ABD; insana yaşarken de, ölürken de değer verilebileceğinin dersini okutuyor...

NE ZAMAN ADAM OLURUZ

Yoğurdumuz ekşi diyebildiğimiz zaman...













Yazarın Tüm Yazıları