Tek sorumlu AKP iktidarıdır

Güncelleme Tarihi:

Tek sorumlu AKP iktidarıdır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 01:22

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, terör örgütü PKK’nın, AK Parti hükümetinin yürüttüğü yanlış çözüm süreci sayesinde güçlendiğini savunarak, "PKK bugün daha güçlü ise ABD ile müttefik konumuna geldiyse, tek sorumlusu AKP iktidarıdır" dedi.

Haberin Devamı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, seçim çalışmaları kapsamında Sivas kent meydanında partisince düzenlenen mitinge katıldı. Sivas milletvekili adaylarını tanıtımının ardından konuşan BBP Genel Başkanı Destici, son dönemde iktidarın basiretsizliği ve çözüm süreci diye yutturulan çözülme sürecinden sonra her gün şehitlerin geldiğini söyledi. 1 Kasım’da erken seçim yapılacağını ama ülkenin çok önemli sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirten Destici, bunların başında terörün geldiğini ifade ederek şöyle dedi:

"Maalesef ülkeyi yönetenler bu terör ve PKK belasından milleti bir türlü kurtarmadılar. Onunla pazarlığa oturdu, müzakere ettiler ve daha da güçlendirdiler. Şimdi Başbakan, ’PKK’nın belini kırdık, son terörist kalıncaya kadar mücadele edeceğiz’ diyor. Ben Sivas’tan sesleniyorum, belini kırdıysanız her günü bizim polis ve askerlerimizi kim şehit ediyor. Sizin masa arkadaşınız, müzakere ettiğiniz, Dolmabahçe’de oturup çay kahve içtiğiniz değil mi? Sayın Cumhurbaşkanı ’Çözüm süreci buzdolabında’ diyor. ’Yarın seçimde istediğimiz neticeyi alırsak bakarız’ diyor. Seçildiği günden bu yana AK Parti genel başkanı gibi davranmaya devam etti. Dün de Gaziantep’te bunu teyit etti. Millet yetkiyi verirse buzdolabından indirip tekrar pazarlık ve müzakere etmeye devam edecekler. Çünkü buna mecburlar. Çünkü iktidarları buna bağlı. Ellerini kaptırdı, kollarını kurtaramıyorlar. İşin gerçeği bu. Onun için PKK’le ile ciddi anlmamda topyekün hiç bir dörnemme mücadele etmedi, bundan sonra da edemezler. Bundan öncekiler de edemediler. Şimdi MHP ile idam tartışması yapıyorlar. İkinizi de vebaldesiniz. İkiniz de bu suçun ortağısınız. Hakim idam kararı verdi kalemini kırdı ama ANASOL-MHP hükümeti başbakanlıktan meclise kararı gönderemedi ve kurtardı. AKP geldi idam cezasını kaldırdı ve Apo’yu garantiye aldı. İkiniz de suçlu, ikiniz de vebaldesiniz. Eğer o gün karar uygulansa bugün belki de PKK diye terör örgütü olmayacaktı. İmranlı emirler gönderemeyecekti. Bütün bunları yaşatanlar hiç bir şey olmamış gibi milletin huzura varıp konuşmaya devam ediyorlar."

Haberin Devamı

’TEK SORUMLU AKP İKTİDARIDIR’

Haberin Devamı

PKK’yla mücadele konusunda her iktidara, her hükümete yardımcı olduklarını ve çözüm önerileri sunduklarını belirten Destici şöyle devam etti:

"Bizim düşüncelerimiz yerine gittiler Apo’nun sesine kulak verip müzakere başlattılar. İngiltere gözetiminde Oslo’da pazarlık masasına oturdular. Eğer Oslo’da, İmralı’da, Dolmabahçe’de millete açıklayamayacağınız bir karar almadı, bir pazarlık yapmadıysanız açıklayın millet görsün. Ne korkuyorsunuz. Milletin, devletin aleyhine bir anlaşmaya imza atmadıysanız neyi açıklamaktan çekiniyorsunuz. Pazarlık ettiniz, müzakere ettiniz. Diyorlar ki, ’Niye PKK 7 Haziran’dan önce eylem yapmıyordu, şimdi yapıyor?’ Çünkü pazarlık ettiniz. Sözde sınır dışına çıkıp, silah bırakacaktı. Biz bunu yapmazlar dedik. Onların bir tane hedef var o da Türkiye’yi bölmek. Kardeşliğimizi de bozdurmayacağız., size rağmen bu ülkeyi de böldürtmeyeceğiz. Bunlar pazarlık masasında, ’Apo’yu serbest bırakacağım, ana dilde eğitim ve özerklik vereceğim. Suriye’nin kuzeyinde PYD’nin devlet kurmasına ses çıkarmayacağım. Kendi vergi daireni, mahkemeni kurmana ses çıkarmayacağım, göz yumacağım’ dedi. AKP, bütün bunları yaparken PKK bunu bir fırsata çevirdi. O zaman beli kırılmıştı, bunlar usta bir cerrah gibi belini, kolunu, bacağını tamir ettiler ve tedavi ettiler. İşte bugünkü haliyle milletin karşısına çıkarttılar. 7 Haziran’da iktidar partisi güneydoğuda oyum artar, tek başıma iktidarı korurum diyordu. Evdeki hesap çarşıya uymayınca bu söylemleri söylemeye başladılar. ’Kürt sorunu yok, terör sorunu var’ dediler. Sayın başbakan günaydın. PKK bugün daha güçlü ise, ABD ile müttefik konumuna geldiyse tek sorumlusu AKP iktidarıdır."

Haberin Devamı

’2 MİLYON İNSANI KÖLE YAPAN SEN DEĞİL MİSİN’

Suriye’de yüz binlerce insan hayatını kaybettiğini, milyonlarca mülteci olduğunu ifade eden Destici şöyle konuştu:

"Merkel ne diyor, siz bunları alın. Neyin rüşvetini teklif ediyorsunuz. Bulmuşlar rüşvetçi bir iktidar, nasılsa içerden alıyor benden de alır diyor. Merkel haklı. Dış politika milli bir politikadır. Birlik içinde geliştirmemiz gerekir. Bu iktidar orada da tek başına hareket etti. Onların yaptığı yanlışları benim ülkem ödüyor. Buna sebep olmasaydın da oraya harcanan 7.5 milyarı benim işsizime, taşeron işçime, emekliye verseydin daha iyi olmaz mıydı ey AKP. Hem dış politika, hem terör konusunda yüreğimiz yanıyor. Bedeli milletimiz ödüyor, devletimiz, Türk-İslam coğrafyasındaki masum kardeşlerimiz ödüyor. Biz yardım yataklık edenin peşindeyiz. İşsizlik hiç olmadığı kadar artmış vaziyette. Yoksulluk, açlık sınırında yaşayan vatandaşın sayısı 50 milyonu aşmış. Taşeron işçilere kadro vereceğiz diyor. 13 yıldır taşeron işçiliği çıkan kim. 2 milyon insanı modern köle yapan sen değil misin. Kimi aldatıyorsun. Karayolları’nda işçiler mahkemeye verdi. Mahkeme karar verdi, onu de kendi veriyormuş gibi millete müjde gibi yuttruruyorlar. Milleti aldatmaya devam ediyorlar. Taşeron işçiliğe son verecek ve tamamını kadroya alacağız. Emekli, asgari ücretli, açlık sınırı altında maaş alan kimse bırakmayacağız. En az 1500 lira asgari ücret vereceğiz. Adaleti ve ahlakı her alanda hakim kılacağız. Siyasette de ticarette de mahkemelerde de hakim kılıcağız. Adaletin olmadığı yerde devlet çöker. Huzur ve iç barış olmaz. Güvenliği sağlayamazsınız. Onun için her şeyin başı adalet. Adalet gecikmeden tez verilmelidir. Türkiye hiç bir dönemde bu kadar ahlaki yozlaşmanın zirve yaptığı bir dönem yaşamamıştır. İslami değerlerin istismar edildiği bir dönem yaşamamıştır. İlim adamı geçinen kişiler çıkmış AKP lehine fetva veriyor. Yolsuzluk, haksızlık, adaletsizliklere gözünüzü mü kapattınız. Sen nasıl böyle fetva veriyorsun. Herkes menfaatçi, çıkarcı olmuş, Çıkar neredeyse, parayı kim veriyorsa onun düdüğünü öttürüyorlar."

Haberin Devamı

’ALLAH SÖYLETMİŞ’

Partilerin seçim için kullandığı sloganları de eleştiren Destici, "AKP ’Sen, ben yok Türkiye var’ diyor. Oysa sen, o bu, şu yok. Sadece ben var olmalı. AKP’liysen iş var, aş var. Yoksa yok. Bu mu adalet? Sayın Başbakan’a Hak-iş toplantısında Allah söyletmiş. Allah senin içindeki konuşturur. ’Nerede bir zalim varsa onun yarnında olacağız’ demiş. Zaten öylesiniz. Nerede zulüm var, zalim var onun yanındasınız. Allah söyletmiş Allah. HDP ’İnadına barış’ diyor. Oysa biliyoruz ki inadına terör diyorlar. MHP, her şeye ’Yalan, yalan, yalan’ diyor. İdamı kaldırdığınız da mı yalan, 2001 krizi de mi yalan" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!