Tek rakibimiz Fransa

Güncelleme Tarihi:

Tek rakibimiz Fransa
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2010 00:00

TÜRKİYE’nin de aday olduğu 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı (EURO 2016) düzenleyecek ülke bugün İsviçre’de belli olacak. Cenevre’de yapılacak toplantıda, Türkiye ile birlikte diğer adaylar Fransa ve İtalya’nın yapacağı 30’ar dakikalık sunumların ardından UEFA Yönetim Kurulu ev sahibi ülkeyi belirleyecek. Kazananı saat 14.00’te UEFA Başkanı Michel Platini açıklayacak.

Karar öncesi en önemli rakibimiz olarak Fransa görünüyor. İtalya’ya hemen hiç şans tanınmazken, UEFA Başkanı Platini’nin Fransız olmasının üyeleri etkileyebileceğinden çekiniliyor. Oylamaya tıpkı UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve İtalyan üye Giancarlo Abete gibi taraf olduğu için katılamayacak olan Platini, “Herkes benim Fransız olduğumu biliyor ama ben işimi her şeyden üstün tutarım” dedi.

Fransızları korkuttuk

Buna karşılık Fransızlar ise, bizden çok çekiniyor. Ülke medyası tek rakip olarak Türkiye’yi favori gösterirken, Fransa Futbol Federasyonu Genel Direktörü Jacques Lambert de Türkiye’nin bu sefer çok ciddi hazırlandığını ve adaylık dosyasının çok sağlam olduğunu belirtti.

Lambert, “Türkiye, bu organizasyonu daha önce iki defa kaybettiğinden delegelerin kafasında “doğal aday” görüşü oluştu. Aynı zamanda Fransa’nın hazırlamış olduğu dosyanın zayıf tarafları da Türkiye lehine çalışıyor. Paris’te PSG seyircisinin yapmış olduğu taşkınlıklar ve bir futbolseverin öldürülmüş olması Fransa’nın elini zorluyor” dedi.

Gül Cenevre’de Erdoğan canlı bağlantı yapacak

TÜRKİYE, EURO 2016’nın ev sahibinin belirleneceği toplantıda en üst düzeyde temsil edilecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsviçre’nin Cenevre kentindeki yerini alacak. Gül’ün, Türkiye’nin oylama öncesi gerçekleştireceği sunum kapsamında, UEFA Yönetim Kurulu üyelerine hitap edeceği açıklandı.
Brezilya’da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin sunumu sırasında görüntülü telefonla canlı bağlantı yapacağı ve desteğini göstereceği belirtildi. 5 dakikalık bağlantıda Erdoğan’ın da 920 milyon Euro’luk teminatı tekrarlaması ve güvenlik konusunda garanti vermesi bekleniyor. Öte yandan Türkiye’nin bu hamlesine karşılık verme kararı alan Fransa’nın da Cenevre’de Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile temsil edileceği bildirildi.

Sunumu Defne Samyeli yapacak

EURO 2016’nın ev sahibini belirleyecek Cenevre’deki tarihi toplantı, saat 10.00’da Türkiye’ye ayrılan 30 dakikalık sunumla başlayacak. Bu sürede Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’in de aralarında bulunduğu konuşmacılar UEFA yetkililerine seslenecek. Sinan Çetin’in yönetmenliğinde hazırlanan bir film, ülkemizin dikkat çeken yönlerini öne çıkaracak. Türkiye’nin final sunumunda moderatörlük görevini ise Defne Samyeli üstlenecek. Futbol Federasyonu EURO 2016 Proje Direktörü Orhan Gorbon, bugün aday ülkelerin yapacakları sunumun çok önemli olduğunu belirterek, şu noktaları vurgulayacaklarını söyledi: “Daha önce bu organizasyonu yapmamış olmamız, 3 kere aday olmamız ve bazı Avrupa ülkelerinin bir-iki kere yapmış olması. Türkiye’nin turizm potansiyelinin son 6-7 senedir yüzde yüz artması ve son olarak da ulaşım konusunda yapılan yatırımlar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!