Estetik kraliçesi Wildenstein'ın hayat hikayesi

Güncelleme Tarihi:

Estetik kraliçesi Wildensteinın hayat hikayesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2016 11:43

Bu hikayenin benzerleri yaşanmışsa da böylesi görülmemiştir... 17 yaşında babasının tekstil dükkanında çalışan Jocelyn’in birliktelikleri ona çok yaradı. Estetik kraliçesinin şu an sadece yıllık yeme içme gideri 500 bin dolar. Fakat bir kusuru var… Bıçak altına yatmayı çok ama çok seviyor. İdeali bir gün tamamen 'büyük kedilere' benzemek.

Haberin Devamı

Estetik kraliçesi Wildensteinın hayat hikayesi

İkinci Dünya Savaşı'nın ortasında, 5 Ağustos 1940’ta dünyaya gelen Joceyln Wildenstein İsviçre’de orta sınıf bir aileye mensuptu. Doğru düzgün bir eğitim almamıştı. Babasının tekstil dükkanında çalışıyor ailesinin geçimine yardımcı oluyordu. Ta ki bir gün mağazayı ziyaret eden ünlü film yönetmeni Cyrill Piguet’yi görene kadar. İlk görüşte aşktı onlarınkisi, bu aynı zamanda genç Joceyln için orta sınıf hayattan çıkış biletiydi.

Estetik kraliçesi Wildensteinın hayat hikayesi

Jocelyn Wildenstein 1940 yılında Lozan'da doğdu.

Haberin Devamı

İkili kısa sürede sevgili oldular. İlişkisinin ardından yıllar sonra New York Times’a konuşan Wildenstein, “Lozan çok düz bir yerdi. Fakat Cyrill’den sonra her şey değişti. Çok heyecanı insanlarla tanışmaya başladım. Kabuğumu kırmış gibiydim” demişti.

Estetik kraliçesi Wildensteinın hayat hikayesi

Piguet ile Avrupa başkentlerini turlarken aylar geçti. Wildenstein hiç eğitime ihtiyaç duyduğunu hissetmedi. New York Magazine’e verdiği bir röportajda, “Hiç kariyer peşinde koşmadım. Dekorasyonda iyiyim. Oh belki de çok iyiyim” diyecek kadar kendine güveniyor.

Estetik kraliçesi Wildensteinın hayat hikayesi

'Dekorasyon konusunda çok yetenekliyim.'

Piguet ile bir yılı aşan birlikteliğinden sonra İtalyan film yönetmeni Sergio Gobbi ile çıkmaya başladı. Gobbi ile zevklerini de değiştiren Wildenstein sık sık Afrika’nın yolunu tutar oldu. Peri masalı bu kez ona ‘kara kıta’yı göstermişti.

Estetik kraliçesi Wildensteinın hayat hikayesi

Sergio Gobbi

Haberin Devamı

Gobbi ile safarilere katılan Wildenstein, Afrika hakkında, “Orada hayata farklı bakan insanlar var. Ve macerayı seviyorlar” diyor. Ünlü yönetmenle beş yıl birlikte olan Wildenstein için sıra evliliğe gelmişti.

Estetik kraliçesi, Time Dergisi’ne kapak olan Suudi silah tüccarı Adnan Kaşıkçı'yla ile de yakın arkadaş olmasıyla tanınıyordu. Hatta 'asıl adam'la tanışmasında da Kaşıkçı vesile olacaktı. 

Estetik kraliçesi Wildensteinın hayat hikayesi

Wildenstein’ın gönül maceralarını yazmak benim için, takip etmek de sizin için yorucu olabilir fakat ‘asıl adam’a geldik. Estetik kraliçesi 1977 yılında Kenya’da katıldığı bir safaride iki çocuğunun babası ve müstakbel kocası olacak  Alec Wildenstein’la tanışıyor. Hatta tanıştıkları ilk gün sevgili oluyorlar! İlişkilerinin ilk gününü Vanity Fair’a anlatan Wildenstein, “Alec ile birlikte motora binip bir tepeye çıktık. Orada öpüştük. İnanılmaz bir gündü” diyor.

Haberin Devamı

Estetik kraliçesi Wildensteinın hayat hikayesi

Wildenstein'lara gelin giden Jocelyn çok büyük imkanlara kavuşmuştu.

Tanışmalarından bir yıl sonra Wildenstein ile Alec evlenmeye karar verdi. O dönem Avrupa’nın sayılı zenginlerinden kabul edilen Wildensteinların 10 milyar doları aşkın sanat eseri koleksiyonu bulunuyordu. Aile geçimini antika eserlerin satışından sağlıyordu. Milyon dolarların varisi Alec’in Joceyln ile evliliği Wildenstein’lar tarafından hiçbir zaman onaylanmadı. Öyle ki baba Daniel Wildenstein düğüne bile katılmadı. Gerçi Alec Wildenstein bunun babasının evliliğe genel olarak olumsuz baktığı için böyle olduğunu anlatıyordu Vanity Fair’a.

Haberin Devamı

Estetik kraliçesi Wildensteinın hayat hikayesi

Çiftin kısa süre sonra Diane ve Alec Jr. isimli iki çocuğu oldu. Lozan’dan çıkan Jocelyn artık kendini dünyanın zirvesinde hissediyordu. Lüks içinde yüzen 37 yaşındaki bu kadın kendine yeni hobi alanı olarak safari dışında estetik cerrahiyi de seçti. Kendini ‘kedi’ gibi göstermek için bir çok ameliyata girdi. Kocası Alec’in aslan ve kaplan gibi büyük kedilere olan tutkusu da bu estetik ameliyatların kapısını açmıştı.

Estetik kraliçesi Wildensteinın hayat hikayesi

Daily Mail 38 yılda Wildenstein'ın ne hale geldiğni bu tabloda anlatıyor...

Daily Mail’e göre Wildenstein’ın vücudunda 2 milyon poundluk (8.4 milyon TL) estetik ameliyat var. Gerçekten bu para çok daha hayırlı işlere harcanabilir diye düşünmeden edemiyor insan.

Haberin Devamı

Büyük kedilere olan tutkusu sınırları zorlamaya başlayan Jocelyn Wildenstein evinde evcil hayan olarak vaşak beslemeye de başladı. ‘Neden’ diye soranlara, “Çünkü gözleri çok güzel” açıklamasında bulunuyordu.

Estetik kraliçesi Wildensteinın hayat hikayesi

İlk başlarda karısının estetik merakı hoşuna gitse de işler çığrından çıkmaya başlayınca kocası Alec de sinirlenmeye başladı. Boşandıktan sonra bir dergiye verdiği röportajda, “Delirmişti. Ameliyatlarını hep son dakikada öğreniyordum. Yüzünü kırık bir mobilyayı onarır gibi düzeltebileceğini sanıyordu. İnsan derisinin böyle bir şey olmadığını ona kaç kez anlatmaya çalıştım. Fakat beni dinlemedi” diyor.

Takvimler 1997’yi gösterdiğinde 20 yıllık fırtınalı bir ilişkinin sonuna geliniyordu. Jocelyn eşi Alec’i 21 yaşındaki Rus süpermodel Yelena Jarikova’yla yatakta bastı. O gece eşine silah çeken Alec Wildenstein geceyi nezarathanede geçirecekti. İkili bu olayın ardından yıldırım hızıyla evlendikleri gibi boşandılar.

Estetik kraliçesi Wildensteinın hayat hikayesi

Boşanma davası tam iki yıl sürdü. Adliye koridorlarında geçen iki senenin ardından Jocelyn eşinden 2.5 milyar dolar tazminat kazandı. Fakat hakim verdiği kararda bu paranın estetik ameliyatlarda kullanılamayacağına hükmetti. Bu da yargı tarihinde bir ilk olsa gerek.

Estetik kraliçesi Wildensteinın hayat hikayesi

Boşanmanın ardından Jocelyn medyada çok nadir yer aldı. Dostları kendini kapattığını ve maneviyata yöneldiğini söylüyor. 2000’lerin başında Fransız tasarımcı Lloyd Klein’la bir ilişki yaşamaya başladı. O tarihten bu yana basına çok fotoğraf vermedi. En son geçen ekim ayında sevgilisiyle bir sergide görüntülenen Jocelyn Wildenstein 76 yaşında bir ömrün görebileceğinden çok daha fazla şey yaşadı. Şu sıralar banka borçlarıyla gündemde olan Wildenstein vakti gelince arkasında maceralı bir hayat bırakacak... 

*Bu makaledeki bilgilerin büyük bir bölümü Business Insider'da çıkan Lianna Brindel'in "The crazy life of billionaire socialite Jocelyn Wildenstein" isimli haberinden alınmıştır.

BAKMADAN GEÇME!