Tek gecede 241 bin dolar

Atlantik yakasından Pasifik Okyanusu’na, hudut çizgilerini kapsayan kar kümelerinden tropiklerin iftiharı palmiyelerin zincirlemesine, dört mevsimin aynı anda yaşandığı Amerika, geride bıraktığımız bir yılı dopdolu geçirdi. Göz açıp kapayıncaya kadar geçti 2005.

Pazartesi, ne çabuk cumartesi oldu, deyiverdik. Ocak soğuğunda şikayet ederken, ilkbahar çıkageldi. Temmuz sonu tatilimizin nasıl geçtiğini anlamadan yağmurlu sonbaharı kış soğuğu takip etti. Günler, haftalar, aylar bu kez birbiriyle yarıştılar.

*

Dev ülkede son 365 günde olup bitenlere göz attığımızda bir rakamlar cümbüşüyle karşılaştık.

Süregelen Irak işgalinin Amerikan hazinesine yüklediği maliyet 500 milyar dolar. Başta Katrina ve Wilma, rekor sayıda kasırgaların sebep olduğu ekonomik zarar, 100 milyar doların üstünde.

Bunca yıldır alışmakta zorlandığım husus Amerikan halkının içeride 11 Eylül terör saldırıları, dışarıda Irak ve Afganistan’da askeri harekat gibi olaylara gösterdiği umursamazlık. Ülkenin ciddi sorunlarına rağmen Amerikan yaşamında panik duygusuna kapılmışlık görülmüyor. Dini gün ve tatilleri içeren kasım sonu ve aralık boyunca, turizmden hediyelik eşyaya, harcamalar milyarlarca doları buluyor. Bu dönemde halkın kutlama amacıyla eş, dost ve yakınlarına gönderdikleri kartpostal sayısı dahi üç milyar civarında.

*

Bol rakamlı bu dönemde beni ziyadesiyle eğlendiren olaylardan biri Robert McCormick’in New York’un ünlü üstsüz kulübü Scores’da başından geçenler.

Scores, zengin Türk turistlerin de aşina olduğu bir kulüp. Sinema, müzik, eğlence ve spor alemi ünlülerinin uğrağı kulübün önemli müşterileri arasında Pamela Anderson, Christina Aguilera, Mike Tyson, Christian Slater, Russell Crowe, Lindsay Lohan, Jessica Alba, Paris Hilton, Jennifer Lopez, Leonardo DiCaprio, Justin Timberlake, Shaqeuil O’Neal ile düzinelerle futbol, beyzbol ve basketbol oyuncuları var.

Scores’un şöhretleri çeken özelliği ne? Bu kulüpte sarışını, esmeri ile 100’ü aşkın, Hollywood yıldızlarına taş çıkartacak cazibede seçkin dansözler akşam karanlığından gün doğuşuna müşterilerinin hoşça vakit geçireceği şovlar, dans gösterileri yapıyorlar. Gülle göğüslü genç dansözler, servetinin hesabını bilmeyen zenginlerin özel odalarda kucak dansı ile hoş vakit geçirmelerini sağlıyor.

Hayranları da, çıplak dansözlere ardı ardına binlerce dolarlık Fransız şampanyaları açtırıp, memur maaşını aşkın bahşişlerle hizmetlerine karşılık veriyorlar. Basına kapalı, korumanın üst düzeyde olduğu kulüpte mahremiyet ilkesi kesinlikle uygulanıyor.

Robert McCormick, eğlence veya spor çevrelerinde tanınan bir kişi değil. 38 yaşında St.Louis’li işadamı, evli ve üç çocuk babası. Başlıca özelliği uluslararası bilgisayar şirketi Savvis Communications’ın başkanı olması. Scores’un VIP listesinin üst grubunda.

New York’a iş görüşmelerine geldiğinde, gecelerini bu kulüpte geçiriyor. Harcadığı meblağ nedeniyle milyoner işadamı McCormick’in kredisi sınırsız çizgide.

*

Oysa bilgisayar şirketinin baş yöneticisinin iki yıl önceki ziyaretinin faturası, dava konusu oldu.

McCormick, üç arkadaşını Scores’a davet etti. Arkadaşları iki saat sonra kulüpten ayrıldılar, milyoner işadamı ise eğlencesine devam etmek istedi. Kulübün Başkan Dairesi’nde çıplak dansözlerle birlikte saatlerce eğlenen işadamı, New York’lular sabah işine giderken ayrıldı kulüpten. Ay sonunda American Express şirketinin gönderdiği 241 bin dolarlık faturayı gören McCormick, ‘Bu meblağ astronomik. Harcamış olmam imkansız’ diyerek itiraz etti.

McCormick’in avukatı New York Yüksek Mahkemesi’nde American Express’e kulüp faturasına yaptığı ödeme için dava açtı. Avukat, ‘Müvekkilim Scores’da beheri 3 bin 200 dolardan 30 şişe Clos du Mesnil şampanyası içmiş olsa 96 bin dolar tutar. 241 bin dolar için ayrıca 22 dolardan 350 adet martini, 20 dolardan 2 bin 576 kucak dansı, 65 özel odada dansözlerle eğlenmeye 65 bin dolar harcamış olsa gene bu meblağa erişemez’ diye McCormick’i savundu.

Kulübün sözcüsü, buna karşı Scores’da bir gecede 100 bin dolar harcayan pek çok müşterileri olduğunu söyledikten sonra ‘McCormick’in gece boyunca tüm harcamalarında parmak izi aldı garsonlarımız. American Express’e de faturaya ilave etmeden bilgi verip onay aldık. Rakamın yüksek olması dansözlere verdiği beş sıfırlık bahşilerden. McCormick ayrıca sarhoş değildi’ dedi.

Dava, mahkeme dışında, tarafların ödeme anlaşmasıyla kapandı. Scores, McCormick’in New York’a gelişlerinde hálá kulübü ziyaret ettiğini de belirtiyor.
Yazarın Tüm Yazıları